ADRIAN NĂSTASE, despre cea mai mare TORTURĂ din închisoare

Adrian Năstase a povestit despre "tortura" de a fi nevoit să asculte aceeaşi muzică în fiecare dimineaţă la precedenta experienţă cu închisoarea. 

07 ian. 2014, 07:05
ADRIAN NĂSTASE, despre cea mai mare TORTURĂ din închisoare

Adrian Năstase a fost condamnat din nou şi s-a întors la închisoare, de unde are numai amintiri neplăcute. „În general, mă sculam noaptea la 3.00 sau la 4.00 şi aveam o lanternă din asta cu leduri şi cu magnet şi fixam de patul de deasupra lanterna asta şi dădea o lumină la care puteam să citesc. Citeam o oră – o oră şi jumătate. Mă culcam din nou mă, mă trezeam la 5 şi jumătate – 6, când începea să se audă muzica. Erau nişte mari megafoane care difuzează – nu ştiu de ce, probabil au un contract – Magic FM, muzică de la Magic FM. Şi ne trezeam cu toţii cu muzica de la Magic FM, o ştiu deja pe dinafară”, a povestit Adrian Năstase.

După apelul de la ora 7.00, Adrian Năstase  își începea ziua citind sau scriind. „Ziua trecea foarte bine fragmentată, cu gustarea de la 10 jumătate, cu masa de la 11 jumătate, cu perioadele în care mă uitam la televizor să aflu ce s-a mai întâmplat”, își amintea Năstase.

Adrian Năstase a reiterat faptul că textele pe care le publica pe blog în acea perioadă erau scrise de mână şi transmise prin avocat familiei. „Scriam pe hârtie; la un moment dat erau nişte idioţi care comentau prostiile astea, cum scriu eu pe calculator, pe internet şi ajunseseră lucrurile astea şi la DNA”, a spus fostul premier.În week-end era mai complicat. „Pe de o parte, aşteptam vizita celor din familie. Aveau voie să vină doar doi membri din familie. În câteva rânduri, am obţinut aprobarea să vină Dana împreună cu ambii băieţi”, a mai povestit Năstase. Cât despre relaţiile cu ceilalţi deţinuţi, fostul premier afirmă că nu a avut niciun conflict în timpul celor opt luni cât a stat în închisoare.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Adrian Năstase ar putea să execute mai puţin de un an de închisoare, după condamnarea la patru ani în dosarul Zambaccian, el putând cere eliberarea condiţionată după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute cele opt luni de detenţie din dosarul „Trofeul calităţii”.