Adrian Năstase publică documente compromiţătoare despre Traian Băsescu. Rolul acestuia în privatizările scandaloase

Fostul premier Adrian Năstase a făcut public un document despre privatizarea Petrom. El a publicat pe blog un document care, susţine el, arată că, în 2000, Traian Băsescu a semnat un memorandum în care se vorbea despre privatizarea Petrom dar şi a băncilor de stat.

19 oct. 2018, 09:50

Memorandumul semnat de Traian Băsescu a fost ulterior preluat în memorandumul semnat în acelaşi an cu FMI, arată Năstase. „Vom deschide o licitație pentru privatizarea pachetului de control al PETROM anul acesta„, scrie în memornadumul cu FMI, după ce încercarea de a vinde un pachet minoritar din Petrom eşuase. Mai mult, în documentul semnat de Traian Băsescu, se vorbeşte şi despre reforma sistemului bancar, care urma să prevadă eliminarea băncilor de stat din sistemul bancar.

Din când in când, Băsescu, in stilul lui obisnuit, mincinos, incearcă să scape de responsabilitătile ce-i revin in dezastrul economiei si infrastructurii românesti, in timpul mandatelor pe care le-a avut. Astfel, in Memorandumul semnat de Basescu, in 2000, referitor la intelegerile cu Banca Mondiala, puteti vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom si a intregii industrii romanesti„, scrie Adrian Năstase.