Adrian Năstase: Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut să stimuleze un vot pozitiv. A fost vot anti-Ponta

Adrian Năstase, fostul premier al României şi fost preşedinte executiv al PSD, a declarat că la alegerile prezidentiale din 16 noiembrie Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut, din păcate, să stimuleze un vot pozitiv. "În mod evident", la alegerile prezidenţiale a fost vorba despre "un vot anti-Ponta", a completat Adrian Năstase.

RomaniaTV.net
23 nov. 2014, 13:06
Adrian Năstase: Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut să stimuleze un vot pozitiv. A fost vot anti-Ponta

„Eu cred că în actualele alegeri, din păcate, Victor Ponta şi echipa lui nu au ştiut să stimuleze un vot pozitiv. A fost un vot anti-Ponta care era de fapt un vot antisistem, care i-a adunat şi pe cei care nu voiau gaze de şist, şi pe cei care nu voiau Roşia Montană. Deci, un vot foarte ciudat, aglutinat, un vot care până la urmă a dus la scoaterea din casă a celor nehotărâţi printr-un efect de contaminare emoţională”, a declarat Adrian Năstase la Târgul de Carte Gaudeamus, unde şi-a lansat volumul „Cele două Românii”.

Năstase a mai spus că „i-am trimis două sms-uri, am respectat până la urmă dorinţa lui de a sta în ambianţa de familie şi de a trece peste un moment extrem de dificil. Eu ştiu că şi-a închis telefonul şi practic după aceea nu a mai răspuns şi am respectat lucrul acesta”, a detaliat Năstase.

Citeşte şi: Adrian Năstase: Guvernul Ponta ar trebui să ceară un vot de încredere în Parlament

Întrebat dacă s-a implicat în campania electorală a lui Victor Ponta, Adrian Năstase a negat şi a dorit să puncteze că „mentorul există până la o anumită vârstă”. „Formula aceasta cu mentorul mă amuză destul de tare. Ai nevoie de un mentor până la o anumită vârstă, după aceea eşti tentat şi doreşti să hotărăşti singur şi nu mai ai nevoie de mentor. În campania electorală, cum am spus şi public, nu am dorit să particip tocmai pentru a nu-i crea elemente de vulnerabilitate, ştiind foarte bine că unii ar fi legat imediat participarea mea de unele dintre deciziile tribunalului. Şi atunci am preferat să stau deoparte. Nu am participat de niciun fel la campania electorală„, a precizat fostul premier.

În opinia acestuia, conducerea PSD este singura care îşi va decide viitorul. „Victoria are foarte mulţi părinţi, în timp ce înfrângerea este orfană. Va continua în formula pe care o vor decide colegii din partid la congresul viitor”, a adăugat Adrian Năstase.