Adrian Papahagi: PDL să iasă din logica blatului, să nu vrea accesul la sifonarea banilor publici

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP) Adrian Papahagi a criticat în termeni duri PDL, relatează Agerpres.

16 nov. 2013, 15:06
Adrian Papahagi: PDL să iasă din logica blatului, să nu vrea accesul la sifonarea banilor publici

‘PDL să se reformeze, să devină de dreapta, să fie curajos, să iasă din logica blatului, să se uite spre viitor, să nu vrea protejarea primarilor penali, să nu vrea accesul la guvernare şi la sifonarea banilor publici. (…) Să nu-şi mai renege propriul Guvern care a făcut reforme, să nu-şi renege omul care i-a dus la victorii’, a afirmat Papahagi. El a făcut aceste afirmaţii într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă alături de preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, şi de preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Potrivit lui Eugen Tomac, ‘PDL de astăzi nu reprezintă o alternativă pentru dreapta, pentru că dl Blaga s-a înconjurat de foarte mulţi oameni care nu au la activ decât eşecuri’.

Mihai-Răzvan Ungureanu a spus, la rândul său, că FC şi PMP vor fuziona şi că toate partidele de dreapta ar trebui să strângă rândurile.

‘Idealul este să existe o singură listă de europarlamentare şi un singur candidat la prezidenţiale al tuturor forţelor politice de centru-dreapta, în spatele căruia să se găsească toate formaţiunile politice şi toţi membrii formaţiunilor politice care se revendică de la centru-dreapta, mai precis care au o afiliere declarată sau implicită cu Partidul Popular European’, a susţinut Ungureanu.

PMP a lansat, sâmbătă, la Cluj, documentul politic intitulat Pactul pentru Transilvania şi Banat. Cu acest prilej, Eugen Tomac a afirmat că PMP va da tonul pentru unificarea dreptei în România.

‘Suntem o echipă care ştie ce are de făcut pentru 2014 şi anii care urmează. Dăm un semnal clar către ţară de la Cluj că suntem o echipă unită, care are o viziune pentru ţară. (…) Avem o dreaptă divizată care nu îşi revine după alegerile parlamentare de anul trecut, dar sunt încrezător că miza viitoarelor bătălii electorale ne va aduce pe toţi laolaltă pentru că avem un obiectiv important pentru România’, a declarat Tomac, la lansarea pactului.


VEZI SI:

Mişcarea Populară a lansat Pactul pentru Transilvania şi Banat. Stânga vede populaţia ca rezervor de taxe