Adrian Severin şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei: „Cine depune la urmă, depune mai bine”

Adrian Severin şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru un mandat la Primăria Capitalei din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid condus interimar de Marian Vanghelie, informează news.ro.

26 apr. 2016, 20:15

Cine depune la urmă, depune mai bine, a declarat Adrian Severin, întrebat de ce şi-a depus pe ultima sută de metri candidatura la Primăria Generală a Capitalei.Să fie într-un ceas bun pentru toată lumea. Ceea ce doresc eu este să avem o dezbatere serioasă în acest moment, care este dificil  pentru toată lumea în ţara noastră„, a mai precizat acesta.

Nu ştiu dacă mă încadrez în schema politică a zilelor noastre. Sunt nişte zile speciale, dar ceea ce vreau eu să fac, acesta este şi motivul pentru care am acceptat ideea acestei candidaturi, este să animăm o dezbatere pe probleme foarte importante pe care ţara le are de rezolvat şi pe care Bucureştiul, ca şi capitală a României, trebuie să le abordeze. Bucureştiul este capitala României, Românie care, în acest moment, trebuie să îşi recâştige suveranitatea, o Românie care are o populaţie dezbinată şi cred că din Bucureşti trebuie să pornească această luptă pentru câştigarea suveranităţii noastre, pentru recoagularea societăţii româneşti. Asta pe o de parte. Pe de altă parte, Bucureştiul a ajuns să fie o vitrină a neoliberalismului. Viaţa în Bucureşti devine tot mai scumpă, în condiţiile în care tot mai puţini sunt bogaţi şi în care tot mai mulţi sunt foarte săraci„, a completat Adrian Severin.

Întrebat dacă îi este teamă că ar putea fi scos din cursa electorală din cauza problemelor penale pe care le are, aşa cum s-a întâmplat cu alţi candidaţi, Severin a răspuns: „Nu mi-este teamă de aşa ceva. Unul dintre motivele pentru care candidez este să dau o mână de ajutor unui partid nou, care are curajul să se lupte cu acest sistem care triază politica, înainte ca cetăţenii să o facă„.

Adrian Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul de luare de mită și trafic de influență în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, decizia nefiind definitivă. Hotărârea a fost contestată de Adrian Severin și va fi judecată de completul de cinci judecători de la ICCJ.

În cursa pentru Primăria Capitalei s-au mai înscris Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), Nicușor Dan (Uniunea Salvați Bucureștiul), Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP) şi Bogdan Diaconu (PRU).

Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie. Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe în 6 mai și se va încheia în data de 4 iunie.