Adrian Sobaru scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Adrian Sobaru şi au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

23 oct. 2014, 11:22
Adrian Sobaru scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR

Potrivit deciziei instanţei, pe timpul cât se află sub control judiciar, Adrian Sobaru trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritoriala a Capitalei, decât cu încuviinţarea organelor judiciare; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Decizia nu este definitivă, iar procurorii pot face contestaţie.

Pe 24 septembrie, Adrian Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului. După incident, Sobaru a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar ulterior a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

El a fost dus apoi în instanţă cu propunere de arestare preventivă, însă cererea Parchetului de le lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost respinsă de judecători, dar Sobaru a fost plasat în arest la domiciliu.

Ulterior, avocatul său a declarat că Sobaru a dorit să facă un protest şi a vrut să îşi dea foc în faţa sediului Guvernului, având în maşină o sticlă PET cu benzină, dar nu a reuşit.

În 2010, Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest.