Adrian Ţuţuianu a anunţat că va demisiona la începutul noii sesiuni parlamentare din funcţia de secretar al Senatului

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a anunțat marți, la Constanța, că va demisiona din funcția de secretar al Senatului odată cu începerea noii sesiuni parlamentare.

RomaniaTV.net
15 aug. 2017, 15:27
Adrian Ţuţuianu a anunţat că va demisiona la începutul noii sesiuni parlamentare din funcţia de secretar al Senatului

Țuțuianu a declarat marți că a solicitat Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere cu privire la prezența sa în conducerea Senatului în timpul vacanței parlamentare, concluzia comunicată fiind că nu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate.

„Am întrebat înainte dacă există o situație de incompatibilitate, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară, când Parlamentul nu e în sesiune, și trebuia să există o soluție până la data de 1 septembrie și răspunsul ANI a fost că nu este stare de incompatibilitate”, a precizat ministrul, conform Agerpres.

În context, Adrian Țuțuianu a declarat că va demisiona din funcția de secretar al Senatului la începutul lunii septembrie, odată cu reluarea sesiunii parlamentare.

Partidul Uniunea Salvați România a depus, joi, o sesizare la Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Țuțuianu, ministru în Guvernul Tudose și totodată secretar al Biroului permanent al Senatului.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru a convoca sesiunea extraordinară, în data de 8 august 2017, Adrian Țuțuianu a luat parte și a votat ca membru în Biroul permanent al Senatului, deși Legea nr. 161/2003 prevede clar faptul că funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu orice altă funcție publică de autoritate, cu excepția celei de simplu deputat sau de senator. Această situație nu l-a împiedicat pe Călin Popescu Tăriceanu să declare regulamentară convocarea sesiunii extraordinare.