Adrian Ţuţuianu: Proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit. Îl prezentăm Parlamentului în toamnă

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat marți că va transmite Parlamentului spre dezbatere, în această toamnă, proiectul de lege privind achiziția corvetelor pentru dotarea Forțelor Navale Române, documentul aflându-se în prezent în circuitul de avizare, la ministerele de resort.

15 aug. 2017, 15:32
Adrian Ţuţuianu: Proiectul de lege privind achiziţia corvetelor este pregătit. Îl prezentăm Parlamentului în toamnă

„Am avut mai multe discuții cu președintele, l-am informat despre ce pregătim la Ministerul Apărării Naționale. Vreau să vă precizez astăzi că proiectul de lege privind achiziția corvetelor este pregătit, el a intrat deja pe circuitul de avizare la ministerele de resort și urmează să-l prezentăm Parlamentului în această toamnă. Strâns legat de acest program este programul de modernizare a fregatelor și a altor dotări care fac parte din tot ce înseamnă dotarea cu armament modern a flotilelor noastre”, a declarat Țuțuianu, la Constanța, la finalul festivităților dedicate Zilei Marinei Române.

Ministrul Apărării a mai spus că interesul este ca „bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă” să fie realizată de industria națională, scrie Agerpres.

„Interesul este același, ca bună parte din ceea ce înseamnă o corvetă să se producă în România. Vrem să fie produse în România, bună parte, probabil că nu putem tot. Suntem într-o întârziere foarte mare, dar am spus mereu și o spun și astăzi, dezvoltarea economică este cea mai bună garanție de securitate”, a menționat Adrian Țuțuianu.

Ministrul Apărării a refuzat să discute despre eventualele oferte avansate de către posibilii furnizori și constructori de nave militare, în acest context.