Adrian Vasilescu, despre invitaţia lui Eugen Teodorovici: Guvernatorul nu are dreptul să dea curs unei asemenea chemări ultimative

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a explicat, marţi seara, într-o emisiune, că liderul BNR nu poate să răspundă invitaţiei ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, deoarece cel din urmă nu a parcurs calea legală.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 07:52
Adrian Vasilescu, despre invitaţia lui Eugen Teodorovici: Guvernatorul nu are dreptul să dea curs unei asemenea chemări ultimative

„Astăzi s-a spus pe piaţa vorbelor, că leul s-a depreciat din cauză că a simţit sau resimţit ce s-a întâmplat ieri (n.red. – marţi), la Banca Naţională. Păi, ce s-a întâmplat ieri la Banca Naţională? Guvernatorul a făcut ceea ce face din septembrie 1990. În fiecare clipă când apar riscuri care ar putea să schimbe echilibrul în ceea ce priveşte stabilitatea financiară, Guvernatorul a ieşit şi a vorbit public despre asta. Asta a făcut şi ieri (n.red. – marţi): a ieşit şi şi-a spus public punctul lui de vedere”, a spus Adrian Vasilescu, potrivit Mediafax.

Leul a avut, miercuri, cel mai scăzut nivel istoric în faţa euro: 4,6722 de lei. Unii analişti au susţinut că este o reacţie la faptul că Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a caracterizat, marţi, într-un briefing de presă, taxa pe activele financiare ale băncilor drept trăsnaie şi „invenţie”, în condiţiile în care este stabilită în funcţie de indicele ROBOR.

Citeşte mai mult pe Mediafax.