Adrian Videanu, audiat la Parchetul General

Adrian Videanu a fost audiat la Parchetul General. Este vorba despre un dosar mai vechi care a fost redeschis de către Tribunalul București. Dosarul a fost deschis inițial după o plângere în 2009 pentru acuzații de abuz în serviciu.

01 feb. 2018, 13:46
Adrian Videanu, audiat la Parchetul General

Fostul ministru Adriean Videanu a fost chemat joi la sediul Parchetului General. Potrivit România TV, este vorba despre un dosar mai vechi, redeschis de Tribunalul Bucureşti. Mai exact, judecătorii au cerut Parchetului General să reia ancheta după o plângere făcută pe numele lui Videanu în 2009. Ancheta viza modul în care a fost repartizat un teren în Nordul Capitalei.

Adrian Videanu a dat declarații în legătură cu această ancheta care vizează modul în care a a fost repartizat un teren din Capitală unde a fost ridicat ulterior Liceul Francez din București.

Potrivit sursei citate, acesta a pleca în urmă cu puțin timp de la parchet. Audierile au durat aproximativ o oră. Instanța a dispus ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care în luna aprilie a acestui an au dat o soluție de clasare.

Firma a depus o plângere penală atât pe numele lui Adriean Videanu în calitate de primar al Capitalei, cât și pe numele a doi funcționari din cadrul Primăriei, după ce în cursul anului 2000, Adriean Videanu ar fi refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească ce dădea drept de folosință firmei respective asupra terenului unde, ulterior, a fost construit Liceul francez.