Adriana Săftoiu: Udrea a avut un mare ghinion pentru că l-a avut consultant în politică pe Traian Băsescu

Cele două mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu ascund secrete incredibile, manevre politice uluitoare şi momente de cumpănă despre care preşedintele jucător ar fi vrut să nu se afle niciodată, dar care au fost descrise de fostul consilier prezidenţial Adriana Săftoiu în noua sa carte. Cele mai zguduitoare dezvăluiri sunt de departe cele despre Elena Udrea, pe care Traian Băsescu a recunoscut că a protejat-o timp de un deceniu.

25 mai 2015, 17:30
Adriana Săftoiu: Udrea a avut un mare ghinion pentru că l-a avut consultant în politică pe Traian Băsescu

Adriana Săftoiu şi-a lansat volumul „Cronica de Cotroceni” la târgul de carte Bookfest 2015. Volumul a stârnit o mulţime de reacţii, îndeosebi din partea lui Traian Băsescu şi a Elenei Udrea, două dintre persoanele la care se face referire în carte.

Adriana Săftoiu a explicat, luni, la România TV că noua sa carte este despre „amintirile şi opiniile” sale. „Nu este o carte despre memorii, în sensul clasic al cuvântului, şi nici una despre dezvăluiri. Mai degrabă despre învăluiri. Dacă voiam să fac dezvăluiri, cartea ar fi arătat altfel„, a declarat Adriana Săftoiu.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, REACŢIE la dezvăluirile Adrianei Săftoiu. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Berlusconi

Adevărurile nespuse până acum despre ce s-a petrecut între Elena Udrea şi Traian Băsescu în spatele uşilor închise de la Cotroceni sunt redate de Adriana Săftoiu în cartea sa „Cronică de Cotroceni”.

Impusă de Traian Băsescu la Cotroceni, Elena Udrea a făcut totul ca să-l acapareze pe preşedinte şi să blocheze accesul altor persoane la şeful statului, povesteşte fostul strateg prezidenţial, Adriana Săftoiu. Udrea şi-a dorit să fie singura care să intre în biroul prezidenţial.

” ‘Nu putem să intrăm toţi la Preşedinte’, e opinia Elenei. În afara de consilierii prezidenţiali, cinci la număr, nu prea mai au acces alţi functionari din instituţie în cabinet. Încerc să exemplific: ‘Adică, pentru dosarele pe extern, ar trebui ca Pleşu să îţi spună ţie ce conţine dosarul şi tu să îl prezinţi preşedintelui, nu consilierul în cauză’. ‘Da, e o variantă’, îmi răspunde. ‘Aceste dosare presupun discuţii, întrebări, analize şi cred că fiecare dintre noi trebuie să facă asta pe domeniul lui, nu prin intermediari, a fost replica Adrianei Săftoiu, care dezvăluie o discuţie de la începutul carierei Elenei Udrea la Cotroceni.

ELENA UDREA, REPLICĂ DURĂ pentru Adriana Săftoiu: Vinde poveşti de budoar inventate din invidie şi frustrare

Adriana Săftoiu consideră că Elena Udrea a avut „un mare ghinion” pentru că a intrat în cercul lui Traian Băsescu. „Elena Udrea a avut un mare ghinion prin faptul că l-a avut consultant în politică pe Traian Băsescu. Poate ar fi avut un alt tip de traseu”, a spus Adriana Săftoiu la România TV.

Aceasta a mărturist că se aştepta ca noul ei volum să stârnească reacţii şi, mai ales, nu se aşteaptă ca Traian Băsescu să vină „cu un tort sau cu un buchet de flori”.

Citeşte şi: RELAŢIILE dintre Băsescu şi Becali. Ce spune Adriana Săftoiu despre episodul „preşedintele, beat la volan”