Aeroportul din Tripoli a fost ATACAT de grupările islamiste. Un avion a luat foc

Lupte violente cu arme grele au loc duminică la Tripoli, capitala Libiei, între miliţii rivale care se luptă de o săptămână pentru a obţine controlul aeroportului, informează AFP.

20 iul. 2014, 07:29
Aeroportul din Tripoli a fost ATACAT de grupările islamiste. Un avion a luat foc

Aeroportul a fost atacat în această dimineaţă cu obuze de mortieră, rachete şi muniţie de tancuri. Este atacul cel mai violent, de la începutul ofensive”, a declarat pentru AFP Al-Jilani Al-Dahech, un responsabil al forţelor de securitate ale aeroportului, precizând că un avion a luat foc pe pistă.

Responsabilul de securitate citat a precizat că brigăzile din oraşul Zenten, aflat la 170 km sud-vest de Tripoli, ripostează la atacul declanşat de miliţiile rivale din oraşul Misrata, situat la 200 km est de capitală, şi de alte grupurile islamiste de la vest de Tripoli.

Locuitorii din Qasr Ben Ghechir, din apropierea aeroportului, au vorbit la rândul lor despre lupte foarte violente, afirmând că au văzut tancuri implicate în conflict.

VEZI ŞI LIBIA. Confruntări în preajma aeroportului din Tripoli, cursele aeriene au fost suspendate

Aeroportul de la Tripoli este închis de la 13 iulie, când a început atacul alianţei miliţiilor islamiste şi din Misrata pentru alungarea brigăzilor din Zenten de pe aeroportul pe care îl controlează din 2011, ca şi alte locaţii militare şi civile din sudul capitalei.

Aeroportul a fost afectat de lupte şi în jur de zece avioane libiene au fost lovite pe pistă, potrivit AFP.