Aeroportul Oradea, ÎNCHIS pentru modernizare

Aeroportul Oradea va fi închis pentru lucrări ample de modernizare la pistă timp de 59 de zile, în perioada 22 aprilie -19 iunie 2015. Compania TAROM își va suspenda zborurile la Oradea din 3 martie până în 25 iunie.

04 feb. 2015, 16:18
Aeroportul Oradea, ÎNCHIS pentru modernizare

„Informația privind închiderea aeroportului pe perioada 02.03.2015—31.10.2015 nu este reală și nu corespunde cu etapele cuprinse în contractul de execuție lucrări la pista de decolare. Compania TAROM a comunicat în mod eronat colaboratorilor și celor interesați că aeroportul Oradea va fi închis în perioada 02.03.2015—31.10.2015. Decizia de închidere a aeroportului Oradea nu aparține companiei Tarom, aceasta putând decide doar operarea sau suspendarea propriilor zboruri spre anumite destinații”, a precizat Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea.

Conform acestuia, conducerea Regiei Autonome Aeroportul Oradea s-a deplasat, marți, la București, pentru discuții cu conducerea TAROM, Autoritatea Aeronautică Civilă Română și ROMATSA.

Pasc a accentuat că Tarom a decis să își suspende mai devreme zborurile către Oradea din motive de trafic mai redus în perioada sărbătorilor de Paști și că suspendarea pe o perioadă limitată a zborurilor companiei nu înseamnă închiderea activității operaționale a aeroportului care va deservi toți ceilalți operatori aerieni care vor solicita aterizarea la Oradea, cu excepția perioadei de lucrări.

„S-a stabilit că Tarom-ul își suspendă zborurile din 3 martie și le va relua din 25 iunie anul curent. Numai Tarom-ul, subliniez, își suspendă zborurile, dar toți ceilalți operatori pot veni la Aeroportul Oradea până în data de 22 aprilie 2015, când încep lucrările și după finalizarea acestora, 19 iunie a.c. În această perioadă de lucrări, vor putea fi primite și deservite numai elicoptere, iar începând cu data de 20 iunie 2015 aeroportul va fi redeschis operațional traficului aerian”, a mai precizat Pasc.

Consiliul Județean Bihor și Regia Autonomă Aeroportul Oradea informează că lucrările privind modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare se desfășoară conform graficului de lucrări aprobat și comunicat, fără nici un fel de modificări.

Programul de reluare a zborurilor TAROM urmează să fie comunicat după data de 25 iunie 2015, iar noile proceduri vor fi aprobate și verificate în timpul zborului.