Afaceriștii români se răzbună după episodul „Schengen”. El este antreprenorul care „fură” angajații de la companiile austriece

Frustrările după eșecul „Schengen" s-au mutat din mediul virtual, în societatea reală. Un antreprenor român oferă un exemplu edificator, deși Klaus Iohannis a susținut că boicotul nu e necesar.

28 dec. 2022, 12:14
Afaceriștii români se răzbună după episodul „Schengen”. El este antreprenorul care „fură” angajații de la companiile austriece

Românii s-au solidarizat după eșecul „Schengen”. Au criticat clasa politică din țara noastră și pe austrieci, respectiv pe olandezi, iar apoi au trecut la acțiune. Un exemplu în acest sens este antreprenorul român Dimitrie Muscă, președintele Combinatului Agroindustrial Curtici, cel care a anunțat că-și închide conturile la BCR și Raiffeisen Bank imediat după refuzul Austriei de a vota pentru admiterea României în spațiul Schengen.

Afaceristul are un plan de pedepsire a austriecilor mai special. Muscă a invitat angajații companiilor austriece din România să lucreze la firmele sale. Antreprenorul local a promis că le va oferi același salariu precum companiile cu capital austriac, chiar mai mari.

„Angajaţii români de la firmele austriece pot să vină la firmele mele să lucreze. Le ofer cel puţin acelaşi salariu pe care l-au avut şi la companiile cu capital austriac”, a anunţat Dimitrie Muscă, la AgroIntel.

 

Antreprenorii din România iau atitudine: „Trebuie să le dăm o palmă austriecilor”

 

De asemenea, afaceristul român i-a îndemnat pe cetățeni să-și asume cât mai multe măsuri, pentru a sprijini acțiunea de boicot. Potrivit lui Muscă, afacerile locale trebuie încurajate de cetățeni, dacă de liderii politici nu.

„Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România, atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci”, a menționat el.

„Deci dacă suntem cu bun simț și români bine crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a mai precizat afaceristul.

De asemenea, fermierul Dimitrie Muscă a mai menționat că deja și-a închis toate conturile de la BCR și Raiffeissen.

Afacerile austriecilor în România sunt de o importanță uriașă. Micul stat european are o populație de doar 8 milioane de locuitori, în timp ce țara noastră nu mai puțin de 19 milioane. De asemenea, afacerile austriece activează în mai multe domenii și în diverse state de pe continent. În cazul antreprenorilor români, puține afaceri ale acestora au reușit să treacă granița, cu atât mai puțin în domeniul financiar – bancar.