Afaceristul Horia Simu, audiat la DNA în dosarul Alinei Bica

Omul de afaceri Horia Simu a fost audiat marți, la sediul DNA, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi mituit pe fostul șef al ANAF Șerban Pop și pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

01 sept. 2015, 13:50
Afaceristul Horia Simu, audiat la DNA în dosarul Alinei Bica

Horia Simu a fost adus în cătușe la DNA, el fiind arestat în alt dosar — cel al retrocedărilor ilegale de la ANRP.

CITEŞTE ŞI: Averea FABULOASĂ a lui Horia Simu, omul care a obţinut cea mai mare despăgubire din istoria ANRP

Șerban Pop și Alina Bica au fost reținuți marți de procurorii anticorupție și vor fi duși miercuri la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă, scrie Agerpres.

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistență juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă și suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în scopul soluționării unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror șef al DIICOT, a primit de la Horia Simu, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu (denunțător în cauză), suma de 17.500 euro.

CITEŞTE ŞI: Alina Bica, înfundată de fostul său consilier. Ce spune denunţul pe baza căruia a fost reţinută din nou

În schimbul banilor primiți, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale, a acționat fără vinovăție), în scopul pronunțării unei soluții de clasare în cauza în care se desfășurau acte de urmărire penală față de Horia Simu.