Afganistan: Atac la spitalul militar din Kabul. SI a revendicat atacul. Cel puţin 30 de morţi şi peste 60 de răniţi

Principalul spital militar din Afganistan, din Kabul, a fost  ţinta unui atac armat. Mai mulţi agresori se află în interiorul spitalului. Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atacul soldat cu peste 30 de morţi şi mai mult de 60 de răniţi.

08 mart. 2017, 06:12
Afganistan: Atac la spitalul militar din Kabul. SI a revendicat atacul. Cel puţin 30 de morţi şi peste 60 de răniţi

UPDATE: Peste 30 de persoane au fost ucise de bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în medici în cel mai mare spital militar din Kabul, au anunţat miercuri oficiali afgani, relatează BBC News.

UPDATE: Jihadiştii din gruparea Stat Islamic s-au îmbrăcat cu halate de medici şi au pătruns astfel în cel mai mare spital militar din Kabul. Cel puţin trei persoane au fost ucise în acest atac, în care au intervenit şi şi comandourile afgane care au aterizat pe acoperişul spitaluluib Sardar Daud.

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat miercuri atacul de la un spital militar din Kabul, soldat cu cel puțin doi morți și 25 de răniți, transmite agenția DPA.

 Într-o declarație de un rând difuzată prin intermediul agenției sale de presă Amaq, gruparea informează: ‘Comandouri ale Statului Islamic atacă spitalul militar din Kabul’.

Totodată, un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat pentru DPA că liderul taliban însărcinat cu atacurile în Kabul nu știa să fi avut loc activități ale talibanilor în zonă. Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt a scris: ‘Atacul de astăzi de la Kabul nu are nicio legătură’ cu talibanii.

Un atac era în curs de desfășurare miercuri dimineață împotriva principalului spital militar al Afganistanului din Kabul, care dispune de 400 de paturi, au anunțat surse oficiale pentru AFP, care au adăugat că mai mulți atacatori se află încă baricadați în interiorul clădirii, potrivit Agerpres.

„Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, știm că mai mulți atacatori au intrat înăuntru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, generalul Daulat Waziri.

Spitalul Sardar Daud Khan are 400 de paturi şi se află în apropiere de Ambasada SUA din Kabul.

Martorii oculari au declarat agenţiei Reuters că au văzut un bărbat înarmat îmbrăcat cu un halat de medic, care a scos arma şi a deschis focul, ucigând două persoane şi rănind cel puţin 13, potrivit postului de televiziune Tolo News, care a citat oficialităţi din sectorul de Sănătate. Înainte de producerea atacului s-a auzit o explozie.

În urmă cu o săptămână, 16 persoane au fost ucise în atacuri sinucigaşe, în Kabul. Atentatul de miercuri este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au vizat Kabulul în special. Atacul intervine după ce gruparea militantă afgană şi-a început ofensiva de primăvară mai devreme decât de obicei.