Află când e necesară operaţia de bilă

Colecistectomia, adică operația de extirpare a fierii, este necesară, cel mai adesea, în cazul persoanelor care suferă de litiază biliară, cunoscută în termeni populari drept „pietre la fiere“.

RomaniaTV.net
11 apr. 2016, 12:54
Află când e necesară operaţia de bilă

Predispuse la această afecţiune sunt femeile, persoanele trecute de vârsta de 40 de ani. În majoritatea situaţiilor, litiazele biliare rămân asimptomatice.

Citeşte şi  Cele mai bune ceaiuri pentru ficat şi bilă

Însă, în momentul în care apare colica biliară, care se manifestă printr-o durere în partea de sus a abdomenului, însoțită de grețuri şi vărsături, este indicată operaţia de extirpare a colecistului. Litiaza este diagnosticată în urma unei ecografii abdominale.Inflamarea colecistului necesită operaţie

Alte complicații ale litiazei care impun intervenţia chirurgicală sunt: colecistita acută litiazică (infecție), hidropsul vezicular (acumularea unui lichid albicios în vezica biliară) fistulele biliobiliare sau biliodigestive (care apar când există comunicări anormale între duoden şi colecist şi între solon şi colecist). Colecistectomia este indicată şi în caz de colecistită acută.

Citeşte continuarea pe click!pentrufemei.ro