Află care este cea mai bună proteină pentru organismul uman. Şi dacă ţii dietă trebuie să o consumi

Proteinele acţionează ca un combustibil pentru organism în producerea de energie. Principalele surse de proteine rămân carnea şi peştele, însă le putem găsi în mare proporţie şi în alte alimente precum cerealele şi leguminoasele, precum lintea, mazărea, fasolea, năutul sau soia. Acestea nu ar trebui să lipsească din meniul nostru, fiind cele mai bogate produse vegetale în proteine. Năutul conţine 25% proteine, iar soia aproximativ 50%.

RomaniaTV.net
16 mai 2018, 08:19
Află care este cea mai bună proteină pentru organismul uman. Şi dacă ţii dietă trebuie să o consumi

„Cercetări realizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii pe tema diferenţelor dintre proteinele din carne şi proteinele vegetale au demonstrat că acestea din urmă pot fi considerate o sursă sustenabilă. Deşi multe alimente conţin proteine, niciunul nu are în componenţa sa toţi amioacizii esenţiali pentru organism, într-o cantitate suficientă. În acest context, sursele vegetale de proteine beneficiază de avantajul că pot fi combinate, asigurând astfel o sursă de proteină completă”, afirmă dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Alte surse importante de proteine sunt somonul şi ouăle. Somonul conţine acizi graşi omega 3, nutrienţi importanţi pentru menţinerea sănătăţii, fiind bogat în proteine de calitate. O porţie de somon conţine aproximativ 25 de grame de proteine.

Calitatea proteinelor se stabileşte în funcţie de cantitatea de aminoacizi şi gradul acestora de digerare, indicatori care ne arată că cea mai bună proteină pentru organismul uman este proteina din ou.

Citeşte continuarea pe Adevarul.ro.