Află care este dieta care sporeşte longevitatea

Un studiu efectuat pe mai bine de 73.000 de persoane, ce a fost publicat în cel mai recent număr al „Journal of the American Medical Association”, arată că persoanele care au o dietă vegetariană trăiesc, în medie, cu câţiva ani mai mult decât persoanele care consumă carne.

05 iun. 2013, 14:27
Află care este dieta care sporeşte longevitatea

Cercetarea reprezintă cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă. Oamenii de ştiinţă au comparat longevitatea persoanelor care consumă carne cu cea a patru tipuri de vegetarieni: veganii, care nu consumă niciun produs de origine animală, lacto-ovo-vegetarienii, cei ce consumă lactate şi ouă, pesco-vegetarienii, ce consumă şi peşte şi semi-vegetarienii, care nu consumă carne mai des de o dată pe săptămână, scrie descopera.ro.

„Câştigătorii” în ceea ce priveşte longevitatea erau pesco-vegetarienii, urmaţi de vegani şi apoi de lacto-ovo-vegetarienii. Vegetarienii, în general, prezentau un risc cu 12% mai mic de a muri în timpul perioadei de studiu în comparaţie cu persoanele care mâncau carne.

CITEŞTE ŞI ATENŢIE. Grătarul poate cauza cancer. Ce spun specialiştii

Alte studii au arătat că dietele vegetariene sunt asociate unui risc scăzut de a suferi de numeroase afecţiuni cronice, precum diabetul de tip 2, obezitate, sindrom metabolic, afecţiuni circulatorii şi hipertensiune.