Află ce metal îţi influenţează zodia

Astrologia a împrumutat, din vremuri străvechi, simboluri puternice din alchimie. Fiecare zodie a căpătat trăsături specifice în funcţie de metalele folosite de alchimişti, despre care ei credeau că se află în strânsă legătură cu astrele cerului. Află și tu ce calități a împrumutat zodia ta de la metalele magice.  

06 iul. 2015, 12:01
Află ce metal îţi influenţează zodia

Berbecul, zodia fierului

Dominat de planeta Marte, semnul Berbecului este asociat cu fierul, metalul masculin prin excelenţă, care emană forţă şi duritate. Din punct de vedere spiritual, fierul reprezintă necesitatea de a reprima instinctele primare şi de a fortifica sufletul. Rezistenţa şi agresiunea sunt adesea asociate cu acest metal, dar şi rugina, uzura sau degradarea. Mai mult decât celelalte zodii de Foc, Leul şi Săgetătorul, Berbecul trebuie să se ferească de semnele de Apă, Racul, Peştii sau Scorpionul.

Citeşte şi HOROSCOP: Cum se comportă zodiile la doctor

Taurul, zodia cuprului

Remediile din cupru erau folosite de popoarele antice înainte să fie descoperite de alchimişti. Metalul roşcat, asociat planetei Venus, este moale, uşor de prelucrat şi bun conducător de căldură. Cuprul atrage şi răspândeşte energie, iar din punct de vedere spiritual, el modelează şi transformă resursele înconjurătoare. Asemeni lui Venus, cuprul este vindecător şi echilibrează organismul. El face legătura între inimă, spirit şi univers, modelând destinul uman.

Citeşte şi Horoscopul pericolelor: Ce poţi să păţeşti până la sfârşitul verii

Gemeni, zodia mercurului

Singurul metal lichid cunoscut de alchimişti, mercurul avea să fie supranumit „argintul viu“. Pentru ei, era energia din adâncul pământului, materia originară din care au apărut celelalte metale şi care ar fi putut transforma totul în aur. Simbol al fluidităţii, al forţei şi al energiei, mercurul avea nenumeroase valenţe în alchimie. Metalul argintiu era principiul de legătură între toate elementele. Asociat cu planeta Mercur, el reprezenta transformarea, schimbarea şi adaptarea.

Continuarea pe Libertateapentrufemei.ro.