Afla cu ce „handicap” karmic ai venit pe lume. Mersul retrograd al planetelor are o însemnătate aparte

Mersul retrograd al planetelor nu are efecte dintre cele mai fericite, pentru ca aduce piedici, intarzieri, intoarceri din drum, blocaje, pentru care trebuie sa depunem eforturi mai mari pe parcursul vietii.

RomaniaTV.net
02 iul. 2018, 13:31
Afla cu ce „handicap” karmic ai venit pe lume. Mersul retrograd al planetelor are o însemnătate aparte

Merg planetele invers? Privite de pe pamant, da… In mersul lor pe orbita in jurul Soarelui – odata cu Pamantul – planetele dau impresia ca se intorc inapoi. Este doar o miscare aparenta, pentru ca in realitate, planetele merg in ritmul lor normal pe orbita lor cosmica, doar ca, privite de pe pamant, mersul retrograd apare ca un ocol, ca o intoarcere din drum.

Planetele retrograde nu au efect numai in tranzitul actual – despre care poti citi in RETROSCOP – ci au o semnificatie aparte daca apar si pe harta natala a unui om, deoarece descriu un punct sensibil din viata individului, in functie de planeta despre care este vorba.

Planetele retrograde au si o implicatie karmica, aratand planul in care, in vietile anterioare, ai acumulat cele mai mari erori, si in care vei avea acum un bagaj karmic obligatoriu de reparat.

Mersul retrograd al planetelor are o insemnatate aparte in astrologie, pentru ca este ca un semnal de alarma pentru fiecare din noi sa mai privim putin inapoi. Practic ni se mai da o sansa sa reparam erorile trecutului, sa meditam asupra propriilor acte si decizii si sa pornim din nou. Este ca o pauza intre doua etape de viata.

Totusi, mersul retrograd al planetelor nu are efecte dintre cele mai fericite, pentru ca aduce piedici, intarzieri, intoarceri din drum, blocaje, pentru care trebuie sa depunem eforturi mai mari pe parcursul vietii.

  • Soarele si Luna nu au niciodata mers retrograd.
  • Cele mai importante si mai puternice sunt retrogradarile planetelor personale – Mercur, Venus Marte.
  • Mersul retrograd al planetelor Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto nu are o influenta directa asupra vietii umane, in particular, ci doar la nivel global.

Ce hop ai de trecut pe parcursul vietii daca, la nasterea ta, vreuna din aceste planete avea mers retrograd?

Cine s-a nascut cu MERCUR RETROGRAD nu stie sa-si utilizeze corect capacitatile de comunicare si cele mentale. A venit pe lume ca sa invete sa-si dezvolte o modalitate comunicare mai buna, mai eficienta, prin care sa se faca mai usor inteles. Totul are la origine o incapacitate de comunicare mostenita din viata anterioara in care a folosit in mod eronat cuvantul (a mintit, a jurat stramb, a injurat, a blestemat, nu s-a tinut de cuvant)  sau modul de a relationa (a tradat, a inselat, a dezamagit oamenii, a abandonat, a parasit).

Individul si-a trait vietile anterioare fara sens, nestiind cum sa-si foloseasca talentele si cunostintele. A fost aerian, nepractic, instabil, dezorganizat, indisciplinat, superficial.

Odata cu trecerea varstei va deveni mai matur si mai organizat, pentru ca spiritul haotic e posibil sa se manifeste mai mult in tinerete si copilarie, fiind posibil ca in aceasta perioada a vietii sa creeze mari probleme celor care se ocupau de educatia sa: parinti, profesori.

Poate intalni, in aceasta viata, multe persoane fata de care are datorii karmice in alte vieti – fosti frati, fosti prieteni sau simple cunostinte de altadata – cu care atunci a avut relatii dificile, pentru a invata acum sa relationeze, sa comunice, sa coopereze.


Mercur retrograd poate genera diverse blocaje sau puncte nevralgice, ce se pot manifesta in mai multe moduri:

  • fuga de oameni, izolare, timiditate, incapacitatea a se adapta intre oameni, relatii dificile
  • exprimare greoaie, probleme de dictie, posibila dezinteres fata de orice tip de relatie, de cunoastere, de studiu, de exemplu nu-i place sa invete, sa vorbeasca, sa sune pe cineva la telefon, sa discute, sa converseze, sa puna intrebari, sa arate interes pentru oamenii din jurul sau
  • posibila tendinta spre minciuna, calomnie, insulta, limbaj nepoliticos, frust, defectuos

Ce trebuie sa faca se depaseasca ”handicapul” mercurian?

  • sa invete sa devina mai organizat
  • sa intrebe, sa caute mereu sa cunoasca,
  • sa lupte cu teama de a vorbi si a socializa
  • sa-si stabileasca un scop precis catre care sa tinda si sa faca totul metodic si corect
  • sa infrunte relatiile de orice fel, sa nu fuga de oameni, sa se adapteze la varietatea oamenilor.
  • sa caute o modalitate de a comunica mai eficient printr-o forma artistica – muzica, scris, poezie – sau printr-o activitate de studiu pe termen lung
  • sa vorbeasca, sa invete, sa citeasca, sa isi largeasca orizonturile, sa isi educe memoria si gandirea

Cine s-a nascut VENUS RETROGRAD a trecut, in vietile anterioare, prin una sau mai multe experiente amoroase deceptionante, in urma carora poarta inca o cicatrice greu de vindecat, aratandu-si permanent neincrederea in iubire. Ii e teama sa iubeasca din nou pentru a nu suferi ca altadata.

Din cauza acestor piedici, viata sa afectiva se va dezvolta mai tarziu decat la ceilalti si cu foarte multe eforturi. Posibil sa regaseasca in aceasta existente vechi iubiri sau persoane care au jucat un rol in inima lor, in alta existenta, cu scopul de a arata fiecare in parte ce a invatat din lectiile trecutului si pentru a repara fostele erori. Poate trai acum multe iubiri nefericite, imposibile, nereusite, triste, sub asteptari, pentru a invata din ele.


Venus retrograd poate genera diverse blocaje sau puncte nevralgice, ce se pot manifesta in mai multe moduri:

  • timiditate, frica de sexul opus
  • tendinta de a-si ascunde sentimentele
  • incapacitate de-si exterioriza emotiile atunci cand trebuie
  • tendinta de a evita sexul opus, de a fi mai mult singur, incapacitate de a se bucura de viata, posibil pesimism si negativism
  • tendinta de a-si arata dispretul fata de tot ceea ce este legat de dragoste
  • neincredere in propria feinitate la femei sui in propria capacitate de a iubi, de a cuceri, de a intretine o relatie armonioasa
  • o atitudine mai rece, mai distanta, mai detasata in iubire, poate chiar da impresia ca nu iubeste

Ce trebuie sa faca se depaseasca ”handicapul” venusian?

  • sa intre in relatii, indiferent spre ce duc ele, pentru a invata sa iubeasca
  • sa-si canalizeze emotiile in alt plan al existentei sale, pentru ca ele totusi exista. Daca nu sunt indreptate spre sexul opus sau spre cei dragi, sentimentele pot fi canalizate spre cariera, de exemplu, spre arta, spre animale, spre umanitate la modul general, spre alt plan al vietii sale care ii ofera placere
  • sa gaseasca un alt mod de manifestare a iubirii prin arta si frumusete, spirit umanist, gesturi caritabile, grija pentru altii.