Află cum restabileşti echilibrul hormonal

Una dintre problemele de sănătate care afectează cel mai mult femeile de toate vârstele din întreaga lume este dezechilibrul hormonal. Ciclul menstrual neregular, acnea, fluctuațiile de greutate sunt câteva dintre consecințele cu care se confruntă corpul tău. Există totuși câteva soluții pentru restabilirea echilibrului hormonal.

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 09:35
Află cum restabileşti echilibrul hormonal

Suplimente cu Omega-3

Acizii grași esențiali Omega-3 sunt esențiali pentru menținerea echilibrului hormonal și pentru fertilitate. Dacă nu consumi suficiente alimente precum peștele, ouăle, miejii de semințe, ia suplimente cu Omega-3.

Citeşte şi Simptome ale dezechilibrelor hormonale

Plante adaptogene

Printre cele mai eficiente plante care ajută organismul să se adapteze nevoilor tale și să regleze echilibrul hormonal se numără mielăreaua, rădăcina de lemn-dulce, busuiocul sfânt sau rădăcina de astragalus.

Dietă organică

Optează pentru alimente naturale și organice, căci cele procesate și tratate cu hormoni cresc riscul dezechilibrelor hormonale. Consumă multe fructe și legume, deoarece acestea conțin minerale și vitamine.

Ulei de cocos

Acesta nu este ideal doar pentru menținerea greutății sub control, cât și pentru micșorarea colesterolului. Dacă ai probleme cu tiroida, uleiul de cocos îți poate fi de ajutor. Tot ceea ce trebuie să faci este să îl adaugi în preparate sau să consumi dimineața, pe stomacul gol, o linguriță de ulei de cocos.

Citeşte şi Combinaţii alimentare cu care slăbeşti mai repede

Un stil de viață activ

Dincolo de alimentele care te pot ajuta să echilibrezi activitatea hormonală, un stil de viață care include mișcarea, fie la sală, fie acasă este absolut necesar. Vei observa că sportul practicat cu regularitate te va ajuta să reglezi chiar și ciclul menstrual.

Semne că treci printr-o dereglare hormonală