Aglomeraţie în punctele de trecere a frontierei. Sute de mii de oameni, în ultimele 24 de ore

Peste 211.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore, valorile de trafic fiind astfel cu aproximativ 68% mai mari faţă de o perioadă obişnuită.

RomaniaTV.net
19 apr. 2017, 13:36
Aglomeraţie în punctele de trecere a frontierei. Sute de mii de oameni, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, peste 211.000 de persoane şi aproximativ 55.000 de autovehicule au tranzitat punctele de trecere a frontierei atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară.

„Dacă într-o zi normală, tranzitează frontiera, în medie, 125.000 persoane şi 37.000 mijloace de transport, în ultimele 24 de ore valorile de trafic au fost mai mari cu aproximativ 68%”, se arată în comunicatul citat.

Pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ, Poliţia de Frontieră a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, iar în punctele de frontieră importante au fost detaşaţi lucrători de la aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit news.ro, în această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontieră.

Poliţiştii le reamintesc oamenilor că accesând aplicaţia on-line „Media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional”, la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, pot vedea punctele de trecere a frontierei, marcate în funcţie de trafic şi timpii de aşteptare în culori diferite. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Poliţiştii de frontieră au constatat 57 fapte ilegale (35 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite de cetăţeni români şi străini, valoarea amenzilor contravenţionale ridicându-se la aproximativ 11.200 lei. De asemenea, au fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 205.000 lei.