Aglomeraţie la punctul de frontieră Nădlac. O coloană de camioane de peste zece kilometri s-a format la ieşirea din ţară

O coloană de camioane lungă de peste zece kilometri este formată, luni, la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană), iar şoferii reclamă că aşteaptă de şapte - opt ore controlul documentelor, în timp ce autorităţile susţin că se aşteaptă patru ore. Mai mulţi şoferi au protestat spontan, claxonând insistent în timp ce aşteptau pe banda de urgenţă a autostrăzii.

05 mart. 2018, 10:33
Aglomeraţie la punctul de frontieră Nădlac. O coloană de camioane de peste zece kilometri s-a format la ieşirea din ţară

Sute de camioane au ajuns la PTF Nădlac II începând de duminică seara, pentru a ieşit din ţară după 23,00, când autorităţile ungare au ridicat restricţia de tranzit pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone aplicată la sfârşit de săptămână.

Unul dintre şoferii aflaţi în coloană, care se deplasează de la Constanţa în Franţa, a declarat pentru News.ro că luni dimineaţă se aşteapta şapte-opt ore pentru controlul documentelor.

„Am stat pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar de jumătate de oră am ajuns în vamă, dar mai am câteva camioane în faţă. De fiecare dată când plec din ţară stau mai mult la Nădlac decât îmi ia să traversez ţara”, a spus bărbatul.

Mai mulţi şofieri au protestat spontan, caxonând insistent în timp ce se aflau în coloana lungă de peste zece kilometri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat pentru News.ro că aglomeraţia este obişnuită începutului de săptămână, în condiţiile în care în weekend se adună camioane la graniţă pentru că Ungaria nu permite accesul acestora în zilele libere şi în sărbătorile legale.

În plus, conform sursei citate, numărul de automarfare ajunse la graniţă a fost mai mare decât de obiecei, pentru că multe au venit din Bulgaria, unde au fost blocate săptămâna trecută din cauza zăpezii şi a unor restricţii impuse de autorităţi. Odată traficul reluat, numeroase camioane au traversat România în acelaşi timp, având ca destinaţie Spaţiul Schengen.

Totuşi, autorităţile de frontieră arată că la Nădlac II se aşteaptă aproximativ patru ore pentru control şi se lucrează pe patru artere de ieşire dedicate traficului greu.

Şi la Nădlac I, pe DN7, este aglomeraţie, dar se aşteaptă aproximativ două ore pe arterele dedicate automarfarelor. De asemenea, la Borş, în Bihor, se aşteaptă circa 100 de minute.

Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de camioane să iasă din ţară prin alte puncte, cum ar fi Vărşand, în Arad, unde se aşteaptă doar 10 minute.

Conform autorităţilor, pe arterele dedicate autoturismelor şi autocarelor nu sunt formate cozi.