Aglomeraţie la Vama Nădlac II. Mai multe autocamioane au format o coloană de câţiva kilometri din cauza controalelor amănunţite

O coloană de câţiva kilometri s-a format, vineri după-amiază, la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, astfel că se aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate pentru control, în timp ce unii şoeri reclamă că aşteaptă chiar şi de trei ore la coadă. Conform Poliţiei de Frontieră Arad, autorităţile ungare fac verificări amănunţite asupra automarfarelor, iar traficul uşor nu este afectat.

RomaniaTV.net
09 dec. 2016, 15:05
Aglomeraţie la Vama Nădlac II. Mai multe autocamioane au format o coloană de câţiva kilometri din cauza controalelor amănunţite

Mai mulţi şoferi de camioane au declarat că aşteaptă de două-trei ore să iasă din ţară prin Vama Nădlac II, aflată pe autostrada pan-europeană, unde s-a format o coloană lungă de câţiva kilometri.

„Poliţiştii se mişcă foarte greu, am înţeles că cer la control tot felul de documente la fiecare maşină. Eu aştept de două ore şi jumătate şi mai am de stat pentru că în faţa mea mai sunt vreo 15 camioane”, a declarat un şofer din Sibiu, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că se lucrează pe ambele artere destinate autocamioanelor, dar timpii de aşteptare au crescut din cauză că autortăţile ungare verifică fiecare autmarfar.

„Colegii maghiari efectuează controale aminunţite asupra fiecărui mijloc de transport. În acest moment, se aşteaptă aproximativ 100 de minute pentru control pentru traficul greu, în timp ce la traficul uşor nu sunt formate cozi”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş.

Autorităţile române le recomandă şoferilor de camioane să iasă din ţară prin Nădlac I (DN7), Turnu sau Vărşand, pentru că în aceste puncte nu este aglomeraţie.

Citeşte şi Care sunt cele mai periculoase drumuri din România şi unde au loc cele mai multe accidente rutiere