Aglomeraţie pe DN1 Braşov-Ploieşti. CEAŢĂ DENSĂ pe mai multe drumuri, inclusiv pe A1 şi A3 UPDATE

Circulaţia de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, a revenit la normal, luni seară. De asemenea, Poliţia Română a transmis că se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrada A1, pe tronsonul Remetea-Orţişoara şi pe pe Autostrada A3 Turda-Borş.

RomaniaTV.net
26 dec. 2016, 10:49
Aglomeraţie pe DN1 Braşov-Ploieşti. CEAŢĂ DENSĂ pe mai multe drumuri, inclusiv pe A1 şi A3 UPDATE

UPDATE ora 21.10 Centrul Infotrafic a anunţat că, în judeţul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona Brezoi, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind de aproximativ 50 – 100 de metri. Pe sensul către Piteşti, traficul este intens şi pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

UPDATE ora 21.05 Centrul Infotrafic a anunţat, luni seară, că în judeţul Braşov, începând cu ora 20:50, a fost ridicată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

De asemenea, nu se mai aplică nici devierea de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73 către Braşov sau către Piteşti .

 UPDATE ora 20.25 Centrul Infotrafic a anuţat că pe autostrada A1, pe tronsonul Remetea – Orţişoara, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Între kilometrii 494 şi 517, vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

UPDATE ora 19.30 Centrul Infotrafic a anunţat că, din cauza unui accident rutier, circulaţia auto pe DN2 E85 Buzău-Urziceni, se desfăşoară îngreunat, pe un fir alternativ, la ieşirea din localitatea Spătaru.

UPDATE ora 19.00 Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe DN7 Făget -Arad şi pe DN68A Deva – Lugoj să manifeste prudență sporită și să ruleze cu viteză redusă, deoarece ceața reduce – pe alocuri – vizibilitatea sub 100 de metri.

UPDATE ora 17.30 Circulaţia rutieră pe DN 1 Braşov – Ploieşti, pe sensul de coborâre dinspre munte, este îngreunată, între Azuga, Buşteni şi Sinaia circulându-se în coloană, potrivit Infotrafic.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu viteză redusă, adaptată la condițiile de drum și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

UPDATE ora 17.20 Centrul Infotrafic a anunţat că traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate sub 150 de metri), pe Autostrada A3 Turda – Borş. Poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate, să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă şi mărească distanţa în mers.

Citeşte şi: COD GALBEN de polei. Vezi zonele vizate

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov, din cauza aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, potrivit unui comunicat de presă al Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Totodată, se aplică şi devierea de pe DN73A Râşnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.

Centrul Infotrafic mai informează că traficul către staţiunea Poiana Braşov nu mai este restricţionat. Începând cu ora 13.20, din cauza numărului mare de maşini, poliţiştii rutieri au restricţionat circulaţia dinspre Braşov (pe DN1E) şi Râşnov (pe DN73) către Poiana Braşov.

Vineri s-a deschis oficial sezonul de schi în Poiana Braşov, cu o petrecere la baza pârtiei Bradul. În Poiană se poate schia pe pârtia Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri, pe pârtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele acesteia (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri) – toate considerate dificile; pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri) – de dificultate medie; pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri) – de dificultate uşoară.