Agresiunile sexuale din Koln: Poliţia germană a arestat 16 suspecţi şi a înregistrat 121 de plângeri

Poliția germană a anunțat joi că a identificat "16 suspecți" și a înregistrat 121 de plângeri după zecile de agresiuni sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou la Koln și care au șocat profund Germania.

RomaniaTV.net
07 ian. 2016, 14:35

„Celula de anchetă ‘Anul nou'”, în care activează 80 de polițiști, „a identificat 16 tineri (…) în mare parte originari din Africa de Nord” care „ar putea” fi implicați în aceste fapte, indică într-un comunicat poliția locală, care nu menționează că ar fi făcut rețineri în acest caz.

Poliția va examina imaginile de supraveghere video și relatările martorilor pentru a determina gradul de implicare al acestor bărbați, potrivit aceleiași surse.

Poliția a precizat că a înregistrat până acum 121 de plângeri. „În circa o treime din cazuri, este vorba despre delicte cu caracter sexual. (…) În alte cazuri, se efectuează anchete pentru rănire sau furt”, conform sursei citate, potrivit Agerpres.

Cotidianul german Bild și ediția online a săptămânalului Der Spiegel scriu de altfel despre un raport al poliției, redactat la 4 ianuarie, respectiv la trei zile după fapte, în care este descris „haosul” din noaptea de Revelion de la Koln.

Autorul raportului, un cadru de poliție, scrie în raport că „femei care plângeau au reclamat agresiuni sexuale” și că „victime și martori au fost amenințați„. „Polițiști și trecători au putut împiedica comiterea unor violuri” și „femei, însoțite sau nu, s-au confruntat cu o hărțuire de o intensitate indescriptibilă„, mai scrie autorul raportului citat. Poliția „nu a putut controla toate evenimentele, agresiuni, delicte… pentru că s-au produs prea multe în același timp”, mai afirmă autorul raportului.

Raportul citat de Bild și Der Spiegel menționează că polițiștii „s-au temut că vor exista morți” din cauza focurilor de artificii lansate asupra mulțimii adunate în centrul orașului.

Recentul val infracțional din Koln — reprodus, chiar dacă într-o măsură mai mică, la Hamburg, Stuttgart și Frankfurt — a inflamat dezbaterea purtată în Germania despre efectele primirii a 1,1 milioane de migranți anul trecut.