Ai ferestre termopan? Punem pariu că nu ştiai la ce folosesc aceste şuruburi

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de reglaje. Cum îţi dai seama dacă e cazul să umbli puţin la ele şi ce e de făcut?  E simplu!

RomaniaTV.net
02 sept. 2017, 11:33
Ai ferestre termopan? Punem pariu că nu ştiai la ce folosesc aceste şuruburi

Dacă ai observat că ferestrele tale cu geam termopan nu se mai închid etanș, că se simte curent în jurul lor sau sunt vizibile inflitrații, înseamnă că  au nevoie să fie reglate.

Dacă așezi o lumânare în dreptul ferestrei și flacăra se mișcă necontrolat înseamnă că geamurile tale termopan nu se aliniază corect. Dacă pui o foaie de hârtie între deschidere și toc, apoi închizi fereastra și tragi foaia fără nicio rezistență, trebuie să îți reglezi ferestrele.

Ce ai de făcut pentru reglarea ferestrelor cu termopan?

Găsește bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unui imbus sau patent, încearcă să strângi acel bulb. Acțiunea se va repeta pe toate geamurile.

Strângerea acestui bulb este doar o reglarea presiunii.

Dacă această strângere nu funcționează cum ţi-ai dorit, încearcă să schimbi garnitura geamului termopan sau să ungi balamelele ferestrei cu uleiuri speciale.

Dacă tâmplăria s-a mișcat vei folosi un imbus ca să calibrezi ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.