Ai folosit toaleta GREŞIT toată viaţa. Uite cum spun medicii că trebuie să stai la WC

Stiai ca o cauza mai putin cunoscuta a constipatiei si a afectiunilor herniei, colonului, vezicii, prostatei si altor boli pelviene este pozitia pe toaleta?

22 ian. 2017, 12:43

Cam acum treizeci de ani doctorul european Simetra, sau cam asa ceva, specialist lucrand in geostatistica bolilor, numit de confratii sai „omul de stiinta al rahatului” a fost uimit de ce turcii nu sufereau de boli ale prostatei, de hemoroizi, de cancer stomacal sau intestinal, fiind si foarte putini bolinavi de inima sau atacuri cerebrale in Turcia. Dupa el toate se datoreaza WC-ului turcesc, mai bine zis pozitiei pe vine, pozitie normala pentru eliminarea excrementelor. A acuzat WC-ul englezesc (scaun) de nenorocirea Europei si in general a lumii civilizate, aducand multe boli odata cu scaunul confortabil. Presiunea exercitata in actul de defecare asupra sfinterului anal si asupra peretilor intestinului gros este anormala, fiind preluata de artere si in ultima instanta, de creier. 

Cum sa convingi Europa si lumea civilizata sa renunte la WC-ul englezesc, cum sa convingi batranii care se ridica cu greutate de jos, cum sa convingi o industrie intreaga sa se intoarca la WC-ul turcesc: Imposibil.

Tot doctorul Simetra a gasit solutia ideala pentru eliminarea neajunsurilor WC-ului englezesc:
-Se pune in fata WC-ului englezesc un scaunel de 20-25-30cm inaltime, dupa dorinta, pentru actul de defecare. GENUNCHII TREBUIE SA FIE MAI SUS DECAT SCAUNUL WC-ULUI. Astfel excrementele vor fi eliminate rapid, fara durere, in timp, se vor regla constipatiile, diareele, hemoroizii, se va intari sistemul imunitar, se va beneficia de o digestie mai usoara, este posibila si reglarea sistemului hormonal, multi bolnavi de inima nu vor mai face infarcturi la toaleta, etc.

Europa a ras de acest doctor, dar o parte a Asiei nu, si este la el acasa in Australia , unde in fiecare casa, in fiecare toaleta veti gasi un scaunel sau un paralelipiped mic, cu inaltimi diferite, 25 sau 30 centimetri si metoda lui se raspandeste acum si in Olanda. Mi-am facut datoria de a va informa, gandindu-ma ca aveti copii, aveti familii sau aveti propriul corp spre a-l apara. Bineinteles, veti proceda cum doriti sau…cum puteti. 

Avantaje ale toaletei traditionale
1. Eliminarea materiilor fecale este mai rapida, mai usoara si completa. Pozitia „pe vine” contribuie la prevenirea stagnarii fecalelor in colon, factor major in aparitia cancerului de colon si sindromului de colon iritabil.
2. Pozitia ghemuita la toaleta protejeaza nervii care controleaza prostata, vezica si uterul.
3. Pozitia ghemuita inchide etans valva ileocecala, dintre colon si intestinul subtire. In cazul pozitiei sezande la toaleta, aceasta valva nu se inchide bine, favorizand ajungerea toxinelor in intestinul subtire.
4. Pozitia ghemuita este un tratament non-invaziv eficient al hemoroizilor si o metoda de prevenire a constipatiei si cancerului de colon.

Sursa: euro-medical.ro