Ai picat bacalaureatul? Ce opţiuni ai dacă nu îţi poţi continua studiile superioare

Puţin peste jumătate dintre absolvenţii de clasa a XII-a de anul acesta au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Ei au şansa de a-şi continua studiile, de a merge mai departe la facultate pentru a-şi construi un viitor. Ceilalţi vor îngroşa rândurile şomerilor, vor sta acasă să se pregătească pentru la anul sau se vor angaja pentru a-şi câştiga traiul.

29 iul. 2014, 07:17
Ai picat bacalaureatul? Ce opţiuni ai dacă nu îţi poţi continua studiile superioare

Conform legislaţiei în vigoare, absolvenţii a cel puţin zece clase, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei, pentru o perioadă de şase luni, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în maximum 60 de zile de la data absolvirii, potrivit cugetliber.ro.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, cum ar fi informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

Pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor instituţiilor de învăţământ, pe perioadă nedeterminată, angajatorii beneficiază pe o perioadă de 12 luni de o sumă lunară reprezentând 1, 1,2 sau 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, în funcţie de nivelul studiilor. Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi din categoria persoanelor cu handicap primesc aceste sume lunar, pe o perioadă de 18 luni„, a explicat directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa, Gheorghe Buşu.

CITEŞTE ŞI: Promoţii la admiterea la facultate: Plăteşti una si faci două