Ai stari de anxietate? Iata alimentele de care sa te feresti si ce trebuie sa mananci

Se spune ca esti ceea ce mananci si este atat adevar in spatele acestei afirmatii. Trebuie sa tinem cont de acest aspect mai ales daca ne confruntam cu stari de anxietate. Sunt multe alimente ce iti agraveaza starile anxioase si este indicat sa le eviti. Nu este obligatoriu sa iti schimbi radical dieta, dar este important sa excluzi alimentele ce iti pot anula eforturile pe care le faci pentru a scapa de anxietate. Este important, de asemenea, si sa incluzi anumite alimente care iti vor ameliona starile de anxietate.

RomaniaTV.net
21 aug. 2018, 20:03
Ai stari de anxietate? Iata alimentele de care sa te feresti si ce trebuie sa mananci

Mancaruri si bauturi pe care trebuie sa eviti daca ai stari de anxietate

– Mancarurile prajite: sunt grele de digerat, au continut nutritional scazut si sunt rele pentru sanatatea ta. Cum ar putea corpul si mintea ta sa functioneze corespunzator daca nu le hranesti cum trebuie?

– Alcoolul: desi majoritatea crede ca este un tranchilizant, acest efect este doar temporar. Dupa ce iti revii, te simti mai anxios decat inainte sa bei.

– Cafeaua: cafeina este una din cele mai importante substante ce pot induce anxietate disponibila la scara mare. Daca vrei sa scapi de anxietate, evit-o cu orice pret.

– Produsele lactate: sunt bune pentru tine, dar trebuie consumate cu moderatie. In exces, ele iti maresc nivelul de adrenalina si agraveaza starile anxioase.

– Zahar si mirodenii: ai grija la aceste mici placeri, nu sunt nevinovate precum le consideri tu. Ele iti pot creste tensiunea in astfel de cazuri.

– Mancaruri ce devin acide: iaurt, muraturi, oua, vin, smantana, ficat. Acestea iti scad nivelul de magneziu si ajungi sa te simti tensionat si iritat.

Evitarea alimentelor din lista de mai sus este un inceput bun si te va ajuta sa iti revii. Dar daca esti hotarat sa iti imbunatatesti vizibil starea fizica si emotionala, nu e de ajuns sa nu mananci anumite lucruri. Trebuie sa iti schimbi stilul de viata si sa incepi sa consumi anumite alimente ce te por ajuta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.