AIEA: Iranul a suspendat extinderea activităţilor nucleare în ultimele luni

Iranul a suspendat extinderea activităţilor nucleare în ultimele trei luni, arată un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

RomaniaTV.net
14 nov. 2013, 18:45
AIEA: Iranul a suspendat extinderea activităţilor nucleare în ultimele luni

„Doar patru noi centrifuge sunt în funcţiune la complexul de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, iar ponderea producţiei de uraniu purificat la nivelul cuprins între 5 şi 20% rămâne similară”, precizează raportul AIEA, potrivit Mediafax.

Iranul nu a început să pună în funcţiune noua generaţie de centrifuge IR-2M, iar lucrările la reactorul IR-40 de la Arak stagnează”, adaugă experţii ONU.

Noul raport trimestrial al AIEA pe tema Iranului a fost publicat la câteva zile de la negocierile pe care Iranul le-a avut la Geneva cu reprezentanţii marilor puteri. Negocierile Iranului cu reprezentanţii SUA, Marii Britanii, Franţei, Rusiei, Chinei şi Germaniei s-au încheiat sâmbătă, fără un acord, dar vor fi reluate pe 20 noiembrie. Israelul, Statele Unite şi Uniunea Europeană suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.