AJAX – MANCHESTER 0-2: Trofeul EUROPA LEAGUE 2017 merge în Marea Britanie

Manchester United și-a completat vitrina cu trofee și cu Europa League, singura cupă care-i lipsea. "Diavolii" au învins-o pe Ajax în finala de la Stockholm, de pe Friends Arena, scor 2-0.

24 mai 2017, 15:14

AJAX – MANCHESTER 0-2, Mourinho mai câştigă un trofeu
 


Min. 48: AJAX – MANCHESTER 0-2, Mkhitaryan majorează scorul.

Min. 45: AJAX – MANCHESTER 0-1, final de repriză

Jucătorii trimişi în teren de antrenorul Peter Bosz la Ajax Amsterdam au o medie de vârstă de 22 de ani şi 282 de zile, cea mai mică a unei echipe care a jucat într-o finală de cupă europeană.

AJAX – MANCHESTER. min 31: Henrikh Mkhitaryan primește primul cartonaș galben din această finală. Armeanul a fost avertizat după un fault făcut asupra lui Veltman.

AJAX – MANCHESTER 0-1: GOOL POGBA, cel mai scump jucător de pe teren, care i-a dedicat reuşita tatălui său, decedat recent.

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017– min 15: Prima ocazie ratată de Ajax: După o pasă primită de la Amin Younes, Bertrand Traore a șutat la colțul scurt cu piciorul stâng. Sergio Romero a reținut însă în doi timpi.

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017 – min 10: Mata centrează în forță în fața porții, iar Fellaini trece puțin pe lângă minge.

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017 – min 3: Rashford are prima șansă importantă din acest meci, dar atacantul englez este blocat de De Ligt. 

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017 – min 1: Pogba expediază primul șut din acest meci. Mingea trimisă de francez s-a scurs însă pe lângă poarta lui Onana.


Min. 1: A început finala Europa League!

Click aici pentru a vedea Ajax – Manchester Unite,  aici,  AICI sau AICI

Componenţa formaţiilor:


Deşi se vor întâlni în finală, Manchster United şi Ajax nu au început impreuna parcursul in Europa League. Olandezii au pierdut playofful Ligii Campionilor în faţa ruşilor de la Rostov. Apoi au câştigat clar o grupă cu Celta Vigo, Standard Liege şi Panathinaikos, iar în faza eliminatorie si-au depasit adversarii câştigând cele patru duble la un singur gol diferenta. Succesul s-a conturat pe teren propriu, unde Ajax s-a impus ]n toate meciurile din acest sezon în Europa League.

Echipele probabile:

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sanchez, Ligt, Riedewald – Klaassen, Schone, Ziyech – Traore, Dolberg, Younes

Manchester United: Romero – Valencia, Jones, Blind, Darmian – Carrick, Herrera, Pogba – Lingard, Rashford, Mkhitaryan

FINALA EUROPA LEAGUE MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM. Pro TV transmite finala Europa League

Adversara Manchester United a facut un singur pas greşit pe teren propriu, noroc că remiza cu Celta Vigo n-a contat, datorită victoriei din tur. Traseul diavolilor a fost zbuciumat şi înaintea semifinalelor: United a pierdut două meciuri in grupe iar in sferturi a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Anderlecht.

Un punct comun pe care îl au cele două echipe în acest sezon este o dublă cu Rostov. Înainte să fie eliminată de United în optimi, echipa lui Prepeliţă făcuse meciuri bune cu alţi granzi ai Europei.

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV: FINALA EUROPA LEAGUE 2017 LIVE STREAMING DOLCE SPORT. 

Doar pe locul șase în Premier League, United mai are o singură șansă să joace sezonul următor în Champions League. Pentru a mai ajunge în UCL, Manchester United trebuie neapărat să câștige UEFA Europa League în finala de la Stockholm. Iar pentru asta, Jose Mourinho este managerul potrivit. Portughezul are 11 finale câștigate din 13 posibile.

United este neînvinsă acasă de 18 meciuri în cupele europene (14 victorii, 4 egaluri). Manchester United va încerca să câştige singurul trofeu care îi lipseşte din palmares, Europa League. Aceasta este prima finală europeană pentru Manchester United din ultimii șase ani. Jose Mourinho se află la al doilea start în Europa League: în 2003, a cucerit trofeul cu Porto. Acum, a prins ultimul act cu United. Pentru Ajax va fi prima finală europeană după 1996.

Cele două echipe au ajuns în ultimul act cu mari emoţii, având parte fiecare de un final de partidă incendiar. Ajax Amsterdam s-a calificat, deşi a fost învinsă în deplasare de Olympique Lyon, cu scorul de 1-3 (1-2), în manşa a doua a semifinalelor.

Formaţia olandeză a reuşit accederea în ultimul act graţie victoriei cu 4-1 din tur. “Diavolii” au trecut cu emoţii de Celta Vigo (1-1). Ibericii au fost la un pas de o surpriză imensă, într-un duel arbitrat de Ovidiu Haţegan, cel care a dictat şi o dublă eliminare. După 1-0 la Vigo, echipa antrenată de Jose Mourinho a deschis scorul prin Marouane Fellaini (17), însă a fost dominată tot meciul de galicieni, care au egalat prin Facundo Roncaglia (85), finalul fiind unul cu emoţii, un eventual gol putându-i scoate pe ”diavolii roşii” din competiţie. Dramatismul finalului de partidă a fost accentuat şi de faptul că arbitrul român a eliminat câte un jucător de la fiecare echipă, Bailly, respectiv Roncaglia, în urma unei altercaţii.

AJAX – MANCHESTER LIVE VIDEO ONLINE 2017 PRO TV: FINALA EUROPA LEAGUE 2017 LIVE STREAMING DOLCE SPORT. Un eşec în finala Europa League împotriva formaţiei Ajax Amsterdam, ar fi sinonim cu ratarea calificării în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor şi ar costa-o 50 milioane lire sterline (58,2 milioane euro) pe Manchester United, după cum a anunţat directorul financiar al clubului englez, citat de agenţia EFE.

Gruparea de pe Old Trafford nu a mai luat parte de două sezoane la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, iar o nouă ratare a calificării va activa o clauză ce prevede o penalizare în valoare de 21 milioane lire sterline (24,4 milioane euro) în contractul pe care United l-a semnat, pe o perioadă de zece ani, cu producătorul german de echipament sportiv Adidas.

În opinia antrenorului de la Ajax Amsterdam, Peter Bosz, finala Europa League ar trebui să fie un spectacol fotbalistic, dar totul s-a năruit după atacul terorist de la Manchester Arena. “În numele jucătorilor, stafului şi tuturor celor de la club vrem să exprimăm compasiunea nostră profundă. Această finală nu are strălucirea pe care ar trebui să o aibă. Ar trebui să sărbătorim un spectacol fotbalistic, dar nu simţim asta. S-a întâmplat ieri şi îmi este greu să îmi găsesc cuvintele.

Bineînţeles că am discutat despre ce a fost. În urmă cu aproximativ zece zile, Ariana Grande era la Amsterdam şi unii jucători, cu soţiile şi copiii lor au mers la concert. Când vezi cât de aproape este de tine o astfel de situaţie, cum te-ar putea afecta, este şi mai emoţionant”, a spus Bosz.

AJAX – MANCHESTER UNITED LIVE. ONLINE STREAM finala EUROPA LEAGUE – VIDEO. AJAX AMSTERDAM și MANCHESTER UNITED își dispută miercuri, 24 mai 2017, finala EUROPA LEAGUE. La capătul unui sezon în care nu au avut succesul dorit pe plan intern, Ajax și Manchester vor da totul pentru a câștiga trofeul Europa League, la Stockholm. Pentru echipa lui Jose Mourinho acesta este singurul trofeu care lipsește din palmares, în timp ce la Ajax aceasta este prima finală europeană din 1996.

AJAX – MANCHESTER UNITED LIVE. ONLINE STREAM finala EUROPA LEAGUE – VIDEO. O miză importantă pentru cele două formații o reprezintă și locul în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2017/2018, atribuit direct câștigătoarei Europa League. Altfel, Ajax, locul 2 în Olanda după Feyenoord, va trebui să joace tur preliminar pe ruta non-campioanelor, iar Manchester United, locul 6 în Premier League, va evolua încă un sezon în Europa League. Partida este transmisă LIVE TEXT pe Antena3.ro.

 

 

AJAX – MANCHESTER UNITED LIVE. ONLINE STREAM finala EUROPA LEAGUE – VIDEO. Arbitru din Slovenia la finală

La finala Europa League, slovenul Damir Skomina va fi ajutat de compatrioţi ai săi, cu excepţia celui de-al patrulea oficial, italianul Gianluca Rocchi. Ca arbitri asistenţi au fost delegaţi Jure Praprotnik şi Robert Vukan, arbitri asistenţi adiţionali au fost numiţi Matej Jug şi Slavko Vincic, iar arbitru asistent de rezervă va fi Tomaz Klancnik. 

Skomina, în vârstă de 40 de ani, arbitru internaţional din 2003, a condus patru meciuri de la EURO 2016, printre care victoria Islandei în faţa Angliei, din optimi de finală, şi sfertul Ţara Galilor – Belgia. 

În actualul sezon, Skomina a oficiat la şase partide din Liga Campionilor, printre care AS Monaco – Borussia Dortmund, din returul sferturilor de finală. El a arbitrat şase semifinale de Champions League sau Europa League în ultimele cinci sezoane, dar acum va fi la prima sa finală. 

AJAX – MANCHESTER UNITED LIVE. ONLINE STREAM finala EUROPA LEAGUE – VIDEO. Mourinho (Manchester United) – Ar fi incredibil să câştigăm Europa League

Jose Mourinho, antrenorul lui Manchester United, a salutat calificarea în finala Europa League, după remiza înregistrată pe teren propriu cu Celta Vigo, considerând că un succes în cea de-a doua competiţie continentală intercluburi, ar reprezenta o performanţă „incredibilă” pentru echipa sa, la capătul unui sezon extrem de dificil. 

„Am suferit până la final”, a declarat Mourinho după remiza înregistrată de United pe Old Trafford în partida retur cu Celta (1-1), din semifinalele Europa League. „Acest sezon a fost foarte dificil, aşa că ar fi incredibil dacă vom reuşi să câştigăm Europa League. Avem ocazia să cucerim un trofeu, să revenim în Liga Campionilor şi să încheiem sezon într-un mod perfect, deoarece (finala) va fi ultimul meci al sezonului”, a adăugat tehnicianul portughez. 

AJAX – MANCHESTER UNITED LIVE. ONLINE STREAM finala EUROPA LEAGUE – VIDEO. Pierderea finalei Europa League ar costa-o 58,2 milioane euro pe Manchester United

Un eşec în finala Europa League, programată pe 24 mai împotriva formaţiei Ajax Amsterdam, sinonim cu ratarea calificării în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, ar costa-o 50 milioane lire sterline (58,2 milioane euro) pe Manchester United, a anunţat directorul financiar al clubului englez, citat de agenţia EFE. 

Gruparea de pe Old Trafford nu a mai luat parte de două sezoane la cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, iar o nouă ratare a calificării va activa o clauză ce prevede o penalizare în valoare de 21 milioane lire sterline (24,4 milioane euro) în contractul pe care United l-a semnat, pe o perioadă de zece ani, cu producătorul german de echipament sportiv Adidas. 

În plus, echipa pregătită de portughezul Jose Mourinho speră ca beneficiile sale anuale să crească cu 30 milioane lire sterline (35 milioane euro) în urma victoriei cu Ajax şi a calificării în Champions League. 

„Pentru noi, premiul principal este Adidas şi Liga Campionilor”, a asigurat Cliff Baty, directorul financiar al clubului Manchester United. 

Această pierdere potenţială de 21 milioane lire sterline reprezintă 30 la sută din plata anuală de 70 milioane lire pe care Adidas o face către echipa engleză. 

În raportul său anual, Baty a semnalat că, într-un „an normal”, Manchester United generează între 40 şi 50 milioane lire sterline, cu condiţia să participe la Liga Campionilor, în timp ce din Europa League englezii câştigă între 15 şi 20 milioane lire sterline. 

„Ne apropiem de finalul sezonului şi sunt încântat că am câştigat deja două titluri (Cupa Ligii engleze şi Community Shield) şi suntem în competiţie pentru un al treilea, în finala Europa League, unicul trofeu pe care nu l-am câştigat niciodată”, a declarat la rândul său Ed Woodward, vicepreşedintele executiv al clubului Manchester United. 

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. „Ca un fundas puternic, Chivu a urcat inaltimi considerabile. In acest sezon, UEFA i-a oferit sansa de a-si spori si mai mult cunostintele despre joc, lucrand ca observator tehnic. Prima sa campanie in acest nou rol culmineaza cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Europa League”, se precizeaza intr-un material publicat pe site-ul UEFA înainte de meciul MANCHESTER UNITED – AJAX AMSTERDAM, FINALA EUROPA LEAGUE, care va fi LIVE VIDEO ONLINE STREAM la PRO TV si DOLCE SPORT.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. Partida de la Stockholm MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM va fi una „deosebit de speciala” pentru Cristi Chivu, deoarece romanul a petrecut patru ani la Ajax, intre 1999 si 2003, reaminteste forul fotbalistic european, care face si o prezentare a carierei fundasului, fost jucator la Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma si Internazionale Milano, cu ultima cucerind Champions League in 2010.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. Chivu a imbracat, totodata, de 75 de ori tricoul selectionatei nationale, fiind desemnat fotbalistul anului in Romania in 2002, 2009 si 2010. In 2002, el a primit Gheata de Aur olandeza (cel mai bun jucator al anului in Olanda), in acelasi an fiind inclus in echipa anului stabilita de uefa.com pe baza voturilor internautilor.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. „Pentru mine, este o noua provocare, o noua experienta. Am posibilitatea de a gandi intr-o maniera diferita – ca jucator, de exemplu, antrenorul de dadea toate informatiile asupra adversarului. Acum, trebuie sa reflectez la cele doua echipe, iar asta inseamna ca trebuie sa urmaresc meciurile cu mare atentie”, a explicat Chivu.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. Romanul a adaugat ca un observator tehnic priveste in mod diferit un meci fata de un fan. „Ca suporter, privesti ceea ce face echipa pe care o incurajezi. Ca observator tehnic, trebuie sa urmaresti ambele echipe. Observatorul are ocazia sa vada ceea ce gandeste antrenorul, cum reactioneaza la dificultatile cu care echipa sa se poate confrunta in cursul meciului. Este cu adevarat interesat, pentru ca incerc sa potrivesc gandurile mele cu cele ale antrenorului, pentru a vedea daca acesta gandeste ca mine”, a mai spus fostul fundas.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. Intrebat care a fost meciul sau favorit de pana acum, Chivu a evidentiat partida dintre Olympique Lyon si AS Roma, din luna martie, in care francezii au reusit o rasturnare spectaculoasa de situatie, dupa ce au fost condusi cu 2-1, impunandu-se in final cu 4-2. „Iar asta in fata unei echipe italiene. A fost minunat de vazut”, a spus el.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORT. Chivu le-a urmarit in acest sezon pe cele doua finaliste ale Europa League, Manchester United si Ajax Amsterdam, in cadrul mandatului sau tehnic din partea UEFA si se asteapta la o confruntare echilibrata pe Friends Arena din Stockholm. „Este un mare succes pentru Ajax sa ajunga din nou intr-o finala. Este o echipa tanara si toata lumea este foarte mandra. Aceasta echipa joaca un fotbal superb”, a descris romanul jocul „lancierilor”. „Manchester United are, de asemenea, jucatori tineri, insa sunt o echipa experimentata, care este obisnuita cu astfel de ocazii. Va fi un joc frumos de urmarit, sunt sigur de asta”, a adaugat Chivu.

MANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM LIVE VIDEO ONLINE STREAM FINALA EUROPA LEAGUE PRO TV DOLCE SPORTMANCHESTER UNITED AJAX AMSTERDAM FINALA EUROPA LEAGUE este programata, miercuri, la Stochkolm, de la ora 21:45, LIVE VIDEO ONLINE STREAM la PRO TV si DOLCE SPORT.