Ajutor pentru răniţii din clubul Colectiv. Marea Britanie vrea să ofere unităţilor pentru arşi din UK

Marea Britanie ar putea oferi asistență pentru răniții în incendiul produs vineri în clubul "Colectiv" din București, prim-ministrul David Cameron declarând că va analiza propunerea unui parlamentar britanic de punere la dispoziție a unor facilități medicale de pe teritoriul britanic.

RomaniaTV.net
05 nov. 2015, 15:56
Ajutor pentru răniţii din clubul Colectiv. Marea Britanie vrea să ofere unităţilor pentru arşi din UK

Deputata Anne-Marie Trevelyan din Berwick a ridicat această problemă în parlament în cadrul „Orei premierului”, după ce un medic chirug plastician din circumscripția sa s-a deplasat luni la București pentru a-și oferi ajutorul.

„Dr. Sarah Pape a întrebat dacă prim-ministrul va lua în considerare oferirea de asistență medicală umanitară concretă pentru răniții arși, prin punerea la dispoziție a unităților pentru arși din Marea Britanie pentru tratarea lor”, a afirmat Anne-Marie Trevelyan, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului menționat, dr. Pape a declarat că România nu este echipată suficient pentru a face față unui număr atât de mare de victime cu răni de această natură.

„Mă bucur să aud despre vizita dr. Pape și ajutorul său altruist. Consider că este o sugestie foarte bună să examinăm dacă putem oferi ajutor și sprijin specializat. Voi prelua această sugestie și voi vedea ce se poate face”, a reacționat David Cameron. „Toate gândurile noastre sunt alături de victime și familiile lor”, a adăugat premierul britanic.

Citeşte şi: INCENDIU COLECTIV. Supravieţuitorii pot beneficia GRATUIT de recuperare prin fizioterapie