Al-Jazeera nu mai are bani. Postul de televiziune se închide din 30 aprilie

Canalul de informații non-stop Al-Jazeera America, lansat în Statele Unite în 2013, va înceta să emită la 30 aprilie, a anunțat miercuri directorul său general, Al Anstey, într-un comunicat evocând "peisajul economic" pentru a explica această decizie.

14 ian. 2016, 06:59
Al-Jazeera nu mai are bani. Postul de televiziune se închide din 30 aprilie

„Această decizie este motivată de faptul că modelul nostru economic pur și simplu nu mai este viabil având în vedere provocările economice pe care le cunoaște piața media americană”, a comentat directorul general al grupului, Mostefa Souag, într-o notă consultată de AFP, citată de Agerpres.

Creat în august 2013, canalul nu a reușit să-și găsească publicul, în ciuda investițiilor inițiale semnificative. Audiența sa nu a depășit niciodată câteva zeci de mii de telespectatori în Statele Unite, potrivit Agerpres.

Al-Jazeera America a cumpărat de asemenea canalul de cablu Current TV, creat de fostul vicepreședinte Al Gore, cu aproximativ 500 de milioane de dolari.

Sediul canalului se află în Manhattan la New York și are o duzină de birouri în Statele Unite. Canalul a primit înainte de deschidere circa 21.000 de candidaturi pentru 400 de posturi.