Al-Qaida din Siria prezintă într-o înregistrare video captura de rebeli antrenaţi de SUA

Aripa siriană a reţelei Al-Qaida în Siria - Al-Nusra - a difuzat o înregistrare video în care afirmă că prezintă "captura" de rebeli sirieni antrenaţi de către Statele Unite, pe care-i acuză de "colaborare cu Occidentul", relatează AFP în pagina electronică.

02 aug. 2015, 19:08
Al-Qaida din Siria prezintă într-o înregistrare video captura de rebeli antrenaţi de SUA

Înregistrarea video, postată de Al-Nusra pe YouTube sâmbătă, este intitulată „Soldaţii Frontului Al-Nusra lansează o operaţiune militară vizând să împiedice o întindere a mâinii americane asupra nordului sirian”. În înregistrare apar cel puţin cinci bărbaţi mergând în şir indian, pe un câmp, cu mâinile la ceafă, încadraţi de un bărbat care poartă cagulă şi altul înarmat, anunţă Mediafax.

Unul dintre presupuşii deţinuţi afirmă, în faţa unei camere de luat vederi, că a fost recrutat de către americani prin intermediari pentru a fi antrenat timp de o lună şi jumătate într-o tabără din Turcia.

Informaţia a fost dezminţită de către Departamentul american al Apărării, însă Al-Nusra a revendicat răpirea, acuzându-i pe rebeli că sunt „agenţi ai intereselor americane în regiune”.