Alain Senderens, reputatul chef francez, a murit la 77 de ani

Reputatul chef francez Alain Senderens, cu o amplă carieră în fruntea unor restaurante de prestigiu din Paris, a murit la 77 de ani, informează marți ziarul Le Figaro citat de EFE.

27 iun. 2017, 12:05
Alain Senderens, reputatul chef francez, a murit la 77 de ani

Decesul lui Senderens a survenit duminică după amiază la reședința sa din departamentul Correze, din centrul Franței, a precizat online ziarul francez.

Cunoscut pentru talentul său de a îmbina vinurile cu mâncărurile alese, Alain Senderens a obținut trei stele Michelin în 1978 cu restaurantul său ‘L’Archestrate’ (devenit apoi ‘L’Arpege’) din strada Varenne, foarte aproape de Hotel de Matignon, palatul în care se află reședința oficială a premierului francez.

În 1985, el s-a ocupat și de alte centre de lux ale gastronomiei franceze din Paris, precum ‘Lucas Carton’ din piața Madeleine.

Senderens a provocat o mare agitație în gastronomia franceză propunând asocieri dulci-sărate sau readucând în atenție rețete vechi, precum rața Apicius la rotisor (datând din epoca romană) sau homarul cu vanilie.

După două decenii în gastronomia de lux, el a provocat o mare surpriză anunțând în 2005 că renunță la stelele sale Michelin, pentru a putea transforma restaurantul său într-un local abordabil, pe care l-a denumit ‘Senderens’.