Incendiu pe un feribot în largul Greciei. 478 de persoane la bord sunt evacuate. Un mort, în urma incendiului

Feribotul italian Norman Atlantic se află în mare dificultate după ce, la bordul navei, a izbucnit un incendiu. Vasul naviga în largul coastelor Greciei când a fost surprins de vremea rea. Operaţiuile de salvare a celor 466 de pasageri şi membri ai echipajului sunt în derulare.

28 dec. 2014, 11:43

UPDATE Românca de pe feribotul italian i-a comunicat mamei sale că a fost salvată

Ministerul de Externe precizează că femeia aflată pe feribotul italian la bordul căruia a izbucnit un incendiu a luat legătura cu mama sa căreia i-a transmis că a fost salvată de o navă în cursul după-amiezii de duminică.

UPDATE: Un mort, în urma incendiului de la bordul feribotului Norman Atlantic

Un bărbat a murit duminică în urma incendiului de la bordul feribotului „Norman Atlantic”, care asigura o legătură între Patras (Grecia) şi Ancona (Italia), a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului grec al Marinei Comericale şi Mării, relatează AFP.

UPDATE: Nicio victimă nu fusese anunţată până la ora 10.15, iar operaţiunile de salvare se desfăşurau în condiţii „deosebit de dificile şi complicate”, cu rafale de vânt cu puterea de 10 pe scala Beaufort, care are 12 trepte, ploaie torenţială şi grindină, potrivit ministerului.

UPDATE: În jurul orei 9.55,  55 de persoane au fost transferate către altă navă, în timp ce 150 de persoane se aflau la bordul unei ambarcaţiuni de salvare.

UPDATE: Aproximativ 35 de pasageri au fost transferaţi într-un feribot grecesc care se afla cel mai aprope de cel care a luat foc, au informat surse din Marina Militară citate de bbc.com. „Este o misiune complicată, vizibilitatea este redusă. Din fericire, se află mai multe nave în zonă”, a mai precizat sursa.

Un incendiu a izbucnit duminică dimineață la bordul unui feribot italian, surprins de vremea rea în largul coastelor Greciei, o operațiune de salvare fiind în curs pentru evacuarea celor 466 de pasageri, inclusiv un cetăţean român, şi membri ai echipajului aflați la bordul său, a anunțat garda de coastă elenă. Pasagerul român a reuşit să se salveze.

„Norman Atlantic”, care navighează sub pavilion italian, a părăsit portul elen Patras la ora locală 05:30 (03h30GMT) duminică dimineața în direcția portului italian Ancona și a trimis un semnal de alertă, în timp ce se afla la circa 33 mile nautice de mica insulă grecească Othonoi.

Din primele informaţii ale autorităţilor elene rezultă că incendiul ar fi izbucnit  în cala feribotului, în zona de parcare a automobilelor, potrivit informaţiilor de presă.

La bordul „Norman Atlantic” se află 411 de pasageri și 56 membri ai echipajului, inclusiv 22 de italieni și 34 de greci.

Persoanele de la bordul feribotului sunt evacuate cu plute de salvare și bărci, dar nu toți au avut loc și, după cum au relatat martori, unii au sărit în apă, ca să scape din calea focului. Trei nave au fost trimise în ajutor. Vremea este nefavorabilă, pe mare fiind vânt puternic şi valuri care încetinesc operaţiunile de salvare.