ALARMĂ la Chişinău. În centrul oraşului s-au descoperit ARME, DETONATOARE şi cocktailuri MOLOTOV UPDATE

În centrul Capitalei Republicii Moldova s-a descopert un adevărat arsenal de război. Autorităile din Chişinău au găsit arme, detonatoare şi cocktail-uri Molotov.

27 mai 2015, 14:53
ALARMĂ la Chişinău. În centrul oraşului s-au descoperit ARME, DETONATOARE şi cocktailuri  MOLOTOV UPDATE

UPDATE 18:09 Ministrul Afacerilor Interne a spus că în blocul abandonat au fost găsite 13 sticle cu cocktail Molotov, mai multe decât în Conacul de pe strada Columna. Şi aici au fost găsite detonatoare şi telefoane mobile care au folosit anterior numere de Rusia.  „Informaţia despre plasarea explozibilului în blocurile menţionate a fost obţinută de poliţie pe cale opertaivă”, a spus ministrul Balan.

UPDATE 17:30  Ministrul Oleg Balan a spus că geniştii au găsit un pachet în blocul abandonat şi urmează să verifice conţinutul acestuia. Ministrul de Interne nu a dorit să facă vreo legătură între arestul din această dimineaţa al 11 persoane bănuite de simpatii pentru Statul Islamic, dar a spus că s-au demarat anchete care vor stabili cine ar avea interes să plaseze explozibilul.

UPDATE 17:21 Poliţiştii şi geniştii de la Bombteh, însoţiţi de câini,  verifică blocul părăsit de pe Bulvardul Dacia.

UPDATE 17:06 Poliţia a încheiat verificările la Conacul Familiei Nazarov unde a găsit bombe artizanale, detonatoare şi o mască „Anonymous”. La blocul în construcţie de pe strada Bucureşti nu au găsit nimic. Acum se fac verificări într-o clădire de lângă un bloc comercial din sectorul Botanica.

Ministrul Oleg Bălan a spus că geniştii au găsit un pachet în blocul abandonat şi urmează să verifice conţinutul acestuia, potrivit publika.md.

Ministrul de Interne nu a dorit să facă vreo legătură între arestul din această dimineaţa al 11 persoane bănuite de simpatii pentru Statul Islamic, dar a spus că s-au demarat anchete care vor stabili cine ar avea interes să plaseze explozibilul.