ALARMANT. Ne introducem, fără să ştim, arsenic în corp. Vezi alimentele şi băuturile care conţin metalul toxic

Dintre cele 120 de alimente analizate de cercetători, patru păreau să crească în mod semnificativ nivelul de arsenic din corpul oamenilor: berea, vinul alb (şi, ceva mai puţin, vinul roşu), varza de Bruxelles şi cărnurile închise la culoare, cum ar fi somonul, tonul şi sardinele.

27 nov. 2013, 10:46
ALARMANT. Ne introducem, fără să ştim, arsenic în corp. Vezi alimentele şi băuturile care conţin metalul toxic

Arsenicul este prezent în mod natural în mediu. Expunerea pe termen lung la arsenic, chiar şi la un nivel scăzut, este asociată unui risc crescut de cancer la vezică, plămâni şi cancer de piele, cât şi de diabet de tip 2 şi afecţiuni cardiovasculare, potrivit descopera.ro.

Cercetătorii nu au identificat o legătură între nivelul de arsenic şi consumul de orez, aliment despre care se crede că este relativ bogat în arsenic. Totuşi, la fel ca alte studii, cercetătorii au descoperit că pe măsură ce oamenii mâncau mai mult peşte cu carne închisă la culoare, cu atât aveau mai mult arsenic în corp.

Cea mai bună metodă de a evita expunerea la arsenic din dietă este să variaţi alimentele şi să nu mâncaţi acelaşi lucru în fiecare zi”, a explicatun cercetător.