ALARMANT. Tot mai mulţi români nu mai pot plăti creditele uriaşe la locuinţe

Numărul creditelor care nu mai pot fi achitate a crescut alarmant, iar băncile execută mii de clienţi. Cei mai mulţi dintre ei sunt românii care şi-au cumpărat locuinţe în perioada 2006-2007 cu împrumuturi de zeci sau chiar sute de mii de euro, informează România TV. Acum aceleaşi case valorează jumătate din preţul plătit în urmă cu câţiva ani.

09 ian. 2014, 07:45
ALARMANT. Tot mai mulţi români nu mai pot plăti creditele uriaşe la locuinţe

Peste 20% din creditele contractate în ultimii ani, creditele imobiliare şi cele de consum, sunt acum neperformante. Băncile i-au executat pe clienţi pentru că nu şi-au mai achitat de câteva luni ratele.

În acest moment instituţiile de credit sunt adevărate agenţii imobiliare şi scot la vânzare locuinţele care au fost executate şi luate de la clienţii care îşi pot achita ratele, însă sunt rate foarte mari la locuinţe care astăzi valorează jumătate din valoarea contractată, respectiv valoarea din perioada 2006-2007. Clienţii au o singură soluţie, respectiv să se adreseze băncii şi să îşi reeşaloneze acest credit, să micşoreze ratele. Reeşalonarea înseamnă o perioadă mai lungă a creditului.

De asemenea, băncile au chemat foarte mulţi clienţi să aducă garanţii colaterale în condiţiile în care valoarea imobilului este acum 60.000-70.000 de euro, iar creditul contractat pentru acel imobil în perioada 2006-2007 a fost de peste 100.000 de euro.

Citeşte şi Zeci de argeşeni s-au trezit că au de plătit rate pentru CREDITE FALSE