Alba: Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune cu credite de consum

Peste douăzeci de persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cauzând astfel un prejudiciu de 76.000 de lei, vor fi aduse, sâmbătă, pe baza mandatelor emise de procurori, pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres.

06 dec. 2014, 06:30
Alba: Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune cu credite de consum

Poliţişti din cadrul IPJ Alba efectuează simultan, sâmbătă dimineaţa, douăzeci de percheziţii pe raza judeţului Alba, în vederea documentării activităţii infracţionale a 21 de persoane bănuite de comiterea, în perioada iulie – decembrie, a mai multor fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Percheziţiile au loc pe raza municipiilor Alba Iulia (17) şi Sebeş (1), a oraşului Zlatna (1) şi a comunei Mihalţ (1).

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt învinuite, până în prezent, 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care au întocmit în fals adeverinţe de venit pe care apoi le-au folosit pentru obţinerea de credite de consum, iar sumele de bani astfel obţinute le-au folosit pentru achiziţionarea de produse. Din probele administrate până în prezent în cauză rezultă că activitatea infracţională a acestora s-a realizat începând cu luna iulie, iar valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 76.000 de lei.

La percheziţii participă 58 de poliţişti din cadrul IPJ, din care 13 luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sprijiniţi de 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba. Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.