ALDE: Cătălin Beciu a vorbit pe persoană fizică. S-a autosuspendat din conducerea partidului

Unul dintre liderii ALDE, Graţiela Gavrilescu, a declarat că vicepreşedintele Cătălin Beciu "a vorbit pe persoană fizică" joi seara, când a susţinut că protestul de miercuri ar fi o manifestaţie nazistă la care au participat nişte ''cretini'' şi ''animale'' care îi provoacă scârbă.

20 ian. 2017, 08:47
ALDE: Cătălin Beciu a vorbit pe persoană fizică. S-a autosuspendat din conducerea partidului

„Dl. Beciu a avorbit pe persoană fizică. Dânsul s-a şi autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE. A vorbit în calitate de cetăţean. Eu nu îmi asum declaraţiile făcute de domnul Beciu şi consider că, poate, a avut un moment de nelinişte”, a declarat pentru Mediafax, vicepreşedintele ALDE Gaţiela Gavrilescu.

Ea a apreciat că, probabil, lui Cătălin Beciu i s-au părut inoportune manifestaţiile de protest din ultimele zile.

„Declaraţia, cuvintele în sine, nu au fost unele tocmai oportune. Nu a vorbit în numele ALDE nu avea niciun fel de gir al ALDE să poată lua această atitudine”, a conchis liderul ALDE.

Citeşte şi:  Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a şters postarea în care califica drept „naziste” protestele faţă de ordonanţele privind justiţia

„Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri”, a scris Cătălin Beciu pe Facebook.

Peste două mii de oameni au fost miercuri seara în faţa guvernului, unde au protestat faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor. Protestatarii s-au strâns, iniţial, în Piaţa Universităţii, ulterior deplasându-se către Piaţa Victoriei. Mitinguri au fost şi la Cluj Napoca, Iaşi, Sibiu, Timişoara şi Craiova.

Preşedintele executiv al ALDE, Daniel Barbu, a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Cătălin Beciu, care a catalogat protestul de miercurica fiind o manifestaţie nazistă la care au participat nişte „cretini”, Barbu afirmând că are „un interes scăzut” pentru astfel de declaraţii.

„Nu mai urmăresc dezbaterile curente, îmi pare rău. Nu comentez subiectul. Nu ştiu nimic, nu am urmărit. (…) Interesul meu toate aceste probleme este foarte scăzut şi nu am niciun comentariu”, a declarat Daniel Barbu, preşedinte executiv al ALDE.

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a susţinut pe Facebook că protestul de miercuri din Bucureşti ar fi o manifestaţie nazistă la care au participat nişte „cretini” şi „animale” care îi provoacă „scârbă”.