ALEE SENZORIALĂ în PRAHOVA. Cei care păşesc pe ea se încarcă cu energie GALERIE FOTO

Câmpinenii sau cei care tranzitează oraşul sunt invitați să pășească în picioarele goale pe diferite suporturi naturale, pentru a se încărca cu energie.

RomaniaTV.net
23 mai 2016, 11:32

Conceptul este nou apărut în România, prima grădină senzorială fiind amenajată în 2014, în Galați, scrie phalert.ro. La Câmpina este doar o alee, dar dacă proiectul prinde și este protejat, ar putea să se extindă. A fost gândită ca o zonă specială pentru relaxare, dar şi o soluţie terapeutică pentru copiii care suferă de platfus sau deformări ale gambei, fiind un fel de reflexoterapie naturală.

Citeşte şi Vortexurile din jurul Pământului. Cum ne influenţează viaţa

leea senzorială este amplasată în incinta căminului Petrol, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața Clubului Copiilor. Este o alee alcătuită din mai multe porțiuni cu nisip de mare, conuri de brad, ghinde, pietre de râu, bușteni, scoarță de copac, calcar, roci de munte, frunze, iarbă și fân.

Spațiul a foat amenajat la inițiativa Asociației de Dezvoltare și Promovare a Turismului Prahova, cu voluntari din Câmpina, printre care amintim 70 de elevi de la Șc. B. P. Hasdeu și membrii Asociației Pro Câmpina. Terenul a fost oferit de Primărie, iar materialele au fost aduse din locul lor de baștină cu sprijinul financiar al unor sponsori.