ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Socialiştii europeni, pe primul loc în sondaje în Europa

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Socialiştii europeni ar obţine cele mai multe mandate pentru Parlamentul European, potrivit ultimelor sondaje din ţările membre ale UE.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 11:05
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Socialiştii europeni, pe primul loc în sondaje în Europa

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Datele provin dintr-o centralizare a tuturor sondajelor importante din Europa, din tarile membre UE, din prima saptamana de campanie electorala pentru alegerile europarlamentare. Simularea a fost realizata de echipa Infopolitic a Fundatiei Multimedia, iar calculul mandatelor tine cont de alocarea proportionala a acestora in fiecare tara.

Socialistii raman pe primul loc, la fel ca si la precendenta centralizare, realizata acum o luna. Isi maresc chiar numarul de mandate, ajungand la 215. Sunt urmati de popularii europeni, cu 211 mandate, si de liberalii europeni, cu 63 de mandate.

CITEŞTE ŞI ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Alianţa PSD-PC-UNPR ar obţine 42% din voturi, potrivit CSCI

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Conform datelor din sondajelor existente până la acest moment, S&D are cu 4 mandate în plus faţă de PPE. Este de așteptat ca ALDE să câștige aproximativ 63 de mandate. Trebuie menționat faptul că celelalte grupuri parlamentare și independenții ar putea câștiga aproximativ 261 de mandate (vezi grafic). Acest lucru este îngrijorător în condițiile în care, conform analizelor naționale, mai bine de jumătate dintre acestea ar reveni grupurilor eurosceptice sau anti-UE.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. In ce priveste datele din Romania, simularea a cuprins urmatoarele date:

Citeşte şi ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Cum va arăta buletinul de vot pentru europarlamentare

Datele pe Romania au cuprins urmatoarea alocare mandate:

Social-democrati – 15 mandate

Populari (PDL, PMP, UDMR) – 9 mandate

Liberali – 6 mandate

Infopolitic.ro va continua realizarea simularilor si in saptamanilor urmatoare, pentru a urmari actualizarea datelor de sondaje