Alegeri în Germania: Partidul eurosceptic AfD a intrat în două noi parlamente regionale

Partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) a intrat în două noi parlamente regionale germane, în Turingia şi Brandenburg, după ce a reuşit să-şi facă intrarea în cel din Saxonia în urmă cu două săptămâni, indică sondajele efectuate la ieşirea din secţiile de votare, informează duminică AFP şi Reuters.

14 sept. 2014, 17:33
Alegeri în Germania: Partidul eurosceptic AfD a intrat în două noi parlamente regionale

Partidul eurosceptic AfD a intrat în două noi parlamente regionale germane. Stânga radicală Die Linke, care a ieşit pe locul al doilea în Turingia după conservatorii Angelei Merkel, ar putea să preia conducerea în acest land, dacă va reuşi să se alieze cu social-democraţii (SPD) şi cu Verzii în timpul negocierilor pentru formarea unei coaliţii în zilele următoare.

Alternativa pentru Germania, formaţiune rivală Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel, a obţinut 10% din voturi în Turingia şi 12 % în Brandenburg, conform sondajelor anunţate după încheierea votului la ora 16:00 GMT.

Partidul, înfiinţat la începutul anului 2013, pentru a se opune planurilor de salvare din zona euro, a obţinut 9,7% din voturi în alegerile legislative din Saxonia în urmă cu două săptămâni în cadrul unei campanii puternic axate în prezent pe lege şi ordine, notează Reuters