Alegeri în Republica Moldova. Dorin Chirtoacă anticipează: Maia Sandu va fi preşedinte peste două săptămâni

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a declarat luni că Maia Sandu, candidatul unic proeuropean al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), 'va fi președinte peste două săptămâni', informează Unimedia.

31 oct. 2016, 11:16
Alegeri în Republica Moldova. Dorin Chirtoacă anticipează: Maia Sandu va fi preşedinte peste două săptămâni

Chirtoacă a făcut această declarație în timpul ședinței de luni a Consiliului Municipal Chișinău. ‘Se vede clar că dorința de Europa este în creștere și se consolidează. M-am uitat peste rezultate, nordul și sudul sunt cum au mai fost, însă mai slab decât în alegerile precedente. Și acum, pas cu pas, se va reuși să fie învinsă sărăcia, corupția, oligarhii, și după aceea cel mai important pas — unirea’, a spus edilul-șef al capitalei Republicii Moldova.

‘Acest ‘gândac de colorado’ trebuie strivit și va fi strivit în turul doi. Și Maia Sandu va fi președinte peste două săptămâni, dar să ne mobilizăm cu toții. Este părerea mea, după 10 ani de peri albi în politica moldovenească’, a declarat primarul Dorin Chirtoacă.

Citeşte şi Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu a câştigat în Chişinău şi în suburbiile municipiului

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, obținând în primul tur 1,8% din voturi, după numărarea a 99,42% din voturile exprimate.

În timpul unei dezbateri electorale care a avut loc săptămâna trecută, Dorin Chirtoacă, reprezentantul lui Mihai Ghimpu în acea dezbatere, a declarat că e gata s-o sprijine pe Maia Sandu ca socialistul Igor Dodon să nu ajungă președinte, cu condiția ca aceasta să-și asume proiectul unirii cu România.