ALEGERI LOCALE 2016. Nume vehiculate în PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei şi la sectoare

PSD şi PNL sunt în căutarea candidaţilor pentru alegerile locale din 2016. Mai multe nume sunt deja vehiculate din partea celor două formaţiuni atât pentru primăria Capitalei, cât şi pentru primăriile celor şase sectoare.

07 iul. 2015, 11:45
ALEGERI LOCALE 2016. Nume vehiculate în PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei şi la sectoare

În timp ce liberalii au început deja să realizeze sondaje interne pentru a-şi desemna candidaţii la primăriile de sector şi la Primăria Generală a Capitalei, social-democraţii nu se grăbesc. Surse din PSD au declarat pentru EVZ că din luna septembrie vor începe să facă măsurători pentru desemnarea candidaților.

În PSD este vehiculat pentru primăria Sectorului 1 numele deputatului Dan Tudorache. La Sectorul 2,  Neculai Onţanu, actualul edil de la Sectorul 2, ar putea fi susţinut de PSD doar în cazul în care UNPR va decide să meargă la alegerile locale pe liste comune cu PSD. În caz contrat, social-democraţii trebuie să găsească un alt candidat. În Sectorul 3 ar putea candida din nou Robert Negoiţă, actualul primar PSD, iar în Sectorul 4 – Cristian Popescu Piedone, actualul primar. PSD ar fi dispus să îl susţină pe Piedone pentru un nou mandat, doar că acesta este membru ALDE (ex-PC), însă ALDE a anunţat că va candida pe liste proprii la localele de anul viitor.

În Sectorul 5, deputatul Cristian Rizea a anunţat deja că doreşte să îi ia locul lui Marian Vanghelie la primărie, după ce a preluat şefia PSD Sector 5, iar în Sectorul 6, senatorul Gabriel Mutu, preşedinte PSD Sector 6, este cel care şi-a anunţat intenţia de a candida la localele de anul viitor.

La Primăria Generală a Capitalei, PSD mizează pe actualul edil, Sorin Oprescu. 

În PNL sunt de asemenea vehiculate mai multe nume având în vedere disputa internă între vechii liberali şi foştii democrat- liberali.

La Sectorul 1, DNA le-a dat calculele peste cap după ce actualul edil, Andrei Chiliman, este anchetat într-un dosar de corupţie.

La Sectorul 2 ar urma să candideze Dan Cristian Popescu, iar la Sectorul 3 – Sulfina Barbu. La Sectorul 5 deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a intrat deja în cursa pentru scaunul lui Vanghelie, în timp ce la Sectorul 6 liberalul Răzvan Mironescu ar putea candida, după ce Rareş Mănescu a anunţat că nu mai vrea un mandat de primar.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a anunţat deja că intră în cursa pentru Primăria Capitalei.