ALEGERI MOLDOVA. Buletinele de vot la Ambasada din Bucureşti s-au epuizat. 700 de contestaţii în Marea Britanie UPDATE

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a anunţat închiderea secţiei de votare din ambasadă deoarece cele 3.000 de buletine de vot s-au terminat, el îndemnându-i pe votanţi să se îndrepte spre secţia amenajată la consulat. Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Marea Britanie au semnat aproape 700 de contestații pentru că nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot, scrie Radio Chișinău.

13 nov. 2016, 17:35
ALEGERI MOLDOVA. Buletinele de vot la Ambasada din Bucureşti s-au epuizat. 700 de contestaţii în Marea Britanie UPDATE

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. „În 2014 la alegerile parlamentare au participat 1.800, dacă nu greşesc, aici la secţia de la ambasadă. Deci, în dependenţă de aceasta s-a luat decizia de a ne acorda 3.000 buletine de vot”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea, întrebat fiind de numărul buletinelor alocate celor două secţii de votare din Bucureşti.

El a precziat că s-a discutat şi la Comisia Electorală Centrală şi la Ministerul de Externe din Republica Moldova, adăugând că „în ziua alegerilor nu se poate face nimic din păcate”.

REZULTATE ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Maia Sandu cere demisia ministrului de externe şi a preşedintei CEC pentru obstrucţionarea votului

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Ambasadorul a menţionat că ar mai fi disponibile, din informaţiile pe care le are, buletine de vot la secţia de la consulat.

„Deci la consulat sunt sigur că mai sunt, cel puţin 800 mai trebuie să mai fie pentru că la ora 18 mai erau 1000 de buletine disponibile. Îi anunţăm de pe acum şi le propunem să ne mişcăm cu toţii spre secţia consulară. Noi am trimis la Chişinău solicitări pentru suplimentarea buletinelor de vot”, a declarat Gribincea, citat de news.ro, precizând că cele trei solicitări făcute anterior au fost respinse.

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Marea Britanie au semnat aproape 700 de contestații pentru că nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot, scrie Radio Chișinău.

„Am colectat 678 de contestatii de la persoane care nu au reușit sa voteze și încă mai vin. Ajutați-ne să mediatizam. E strigător la cer!”, a scris un alegător într-o postare pe Facebook, citată de postul de radio.

Peste 118 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au votat pâna la ora 18.00 în străinătate, în condițiile în care numarul total al votanților din diaspora în primul tur a fost de 67 de mii.

Cei mai activi au fost alegătorii din Italia, Marea Britanie și România, scrie Agerpres. 

Alegătorii au anunțat ca și la Bologna s-au terminat buletinele de vot și că situația era tensionată.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată cozi de zeci de metri formate în preajma secțiilor de votare din București, Milano și Dublin, scrie presa de la Chișinău. 

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Legea electorală, încălcată de mai multe ori la alegerile din Moldova – Raport Promo-LEX

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA: Moldovenii îşi aleg astăzi preşedintele: Prezenţa la vot UPDATE

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA 2016. Peste trei milioane de moldoveni sunt aşteptaţi duminică, la urne, pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, în care se înfruntă socialistul Igor Dodon şi prooccidentala Maia Sandu. Este pentru prima oară după 15 ani când moldovenii îşi desemnează şeful statului prin vot direct. Detalii, aici.