ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Aplicaţie pentru românii din diaspora care vor să voteze

Românii din diaspora vor putea afla, printr-o simplă aplicaţie, unde se află cea mai apropiată secţie de votare. Proiectul aparţine tinerilor din programul guvernamental GovITHub şi va fi gata până la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

15 oct. 2016, 15:08
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Aplicaţie pentru românii din diaspora care vor să voteze

Anunţul a fost făcut chiar de unul dintre bursierii platformei, Gabriel Păunescu.

Eu am început cu o aplicație pentru românii de pretutindeni. O colecție de informații utile, adrese și o aplicație pentru vot. Să identifice cel mai apropiat punct de vot în funcție de gradul de ocupare ca să evite incidentele recurente din ultimii ani. Ăsta e un exemplu în care o tehnologie făcută în 45 de zile poate rezolva o problemă foarte serioasă”, a spus Gabriel Păunescu, bursier al programului GovITHub, potrivit digi24.ro.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a lansat pe site o secțiune dedicată alegerilor parlamentare programate pentru luna decembrie 2016, ca o măsură de creștere a nivelului de transparentizare și de prevenire a incompatibilităților și a conflictelor de interese.

Măsura are ca scop optimizarea procesului de completare a declarațiilor de avere și de interese de către candidați, oferirea asistenței de specialitate în ceea ce privește regimul juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese, dar și informarea societății civile cu privire la obligațiile pe care le au participanții la procesul electoral.

Disponibilă pe pagina de internet a Agenției la adresa www.integritate.eu/Alegeri-Parlamentare-2016, secțiunea grupează mai multe categorii de informații utile.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie.

VEZI ŞI: Lista completă a secţiilor de votare din străinătate. Vezi unde pot vota românii din diaspora